NBA KOŠARKA

Kavalirsi poslije dva produžetka savladali Bruklin Netse

Kajri Irving se vratio poslije dvije nedjelje pauze

Uzbudljive utakmice NBA lige. AGENCIJE

F. Mutevelić

21.1.2021

Sinoć su odigrane utakmice NBA lige od kojih su neke bile jako uzbudljive i do samog kraja napete. LA Klipersi su savladali Sakramento Kingse rezultatom 115:96. Najbolji strijelac Klipersa bio je Kavhi Leonard (Kawhi) sa 32 koša, šest ukradenih lopti i pet asistencija. Pol Džordž (Paul George) je dodao 19 koševa, 12 asistencija i sedam skokova za petu uzastopnu pobjedu Klipersa. 

Dajron Foks (De'Aaron Fox) je sa 25 koševa i sedam asistencija bio najbolji u redovima gostujućih Kingsa, kojima je ovo četvrti poraz uzastopno.

Klivlend Kavalirsi su kod kuće u izuzetno napetoj utakmici, koja je završila tek nakon dva produžetka sa 147:135 savladali Bruklin Netse. Kolin Sekston (Collin Sexton) je postigao tricu za izjednačenje 1.2 sekundu prije kraja prvog produžetka, a u drugom je produžetku postigao 15 koševa. Utakmicu je završio s ukupno 42 postignuta koša.

Kevin Djurant (Durant) je predvodio Netse sa 38 koševa, ali je promašio potencijalno pobjednički koš, na zvuk sirene za kraj prvog produžetka. Tome je pridodao i 12 skokova i osam asistencija. Kajri Irving (Kyrie) je ubacio 37 koševa u svojoj prvoj utakmici nakon dvonedjeljnog izostanka s terena. Džejms Harden (James) je upisao svoj drugi triple-double u tri utakmice, otkako igra za Netse sa 21 ubačajem, 12 asistencija i deset skokova.

Atlanta Houksi su sa 123:115 nadigrali Detroit Pistonse također nakon produžetka, a do pobjede ih je vodio Klint Kapela (Clint Capela) sa 27 koševa i nevjerovatnih 26 skokova. Atlanta je uspjela u utakmici nadoknaditi i razliku od 17 koševa u zadnjoj četvrtini za pobjedu nad gostujućim Detroitom.

Filadelfija je sa 117:109 bila bolja od Boston Seltiksa, a Džoel Embid (Joel Embiid) je za pobjedu domaće ekipe ubacio 42 koša uz deset skokova. Tobias Haris (Harris) je dodao 22 koša za Filadelfiju, koji su na domaćem terenu upisali osam pobjeda u devet utakmica.  Kod Seltiksa, koji su igrali bez Džejson tatuma (Jayson), najbolji je bio Džajlen Braun (Jaylen Brown) sa 26 poena, dok je Markus Smart (Marcus) dodao 25 koševa. 

Dalas Maveriksi su sa 124:112 pobijedili Indijana Pejserse u Indianapolisu. Kristaps Porcingis (Porzingis) je predvodio Dalas sa 27 koševa i 13 skokova, a Trej Burk (Trey Burke) je zabio 22 koša. Najbolji pojedinac Pejsersa bio je Malkolm Brogdon (Malcolm) sa 26 pogodaka.  

Majami Hit je sinoć upisao drugu pobjedu zaredom, prvi put ove sezone, savladavši sa 111:102 Toronto Raptorse. Kendrik Nun (Kendrick Nunn) je bio najbolji strijelac Majamija sa 28 koševa,dok je kod Raptorsa najbolji bio Fred Vanvlit (VanVleet) sa 24 ubačaja. 


Orlando Medžik su tijesno sa 97:96 nadigrali u Mineapolisu Minesato Timbervulse, i to zahvaljujući trici Kola Entonija (Colea Anthonyja) na zvuk sirene za kraj.  Ovo je za Medžok prva pobjeda nakon šest poraza.  Golden Stejt Voriorsi su kod kuće sa 121:99 bili bolji od San Antonio Sparsa, a Feniks Sansi  su u gostima sa 109:103 pobijedili Hjuston Roketse.

Dendri Ajton (Deandre Ayton) je upisao double-double za Feniks sa 26 koševa i 17 skokova, a Devin Buker (Booker) je dodao 24 koša.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.