NBA LIGA

Džez nastavio veliku seriju, Lejkersima derbi večeri protiv Baksa

Protekle večeri odigrana tri susreta

Džejms: Predvodio Lejkerse do pobjede. AFP

A. Vatreš

22.1.2021

Košarkaši Juta Džeza produžili su svoj niz pobjeda u NBA ligi domaćim uspjehom protiv Nju Orleans Pelikansa (129:118).

Bio je to dvoboj dviju momčadi u potpuno različitoj formi, za razliku od Jute koja je u velikom nizu pobjeda, Nju Orleans je u velikom padu te je izgubio sedmu od posljednjih osam utakmica.

Bolje su u susret krenuli gosti koji su nakon prvih 12 minuta vodili s 31:43, a početkom druge četvrtine i s najvećih 16 razlike, no ta se prednost istopila već do odmora, da bi domaći serijom 21:2 u trećoj četvrtini potpuno preokrenuli stvari i stigli do vodstva od 96:80.

Ponovno je sjajnu šutersku večer imao Donovan Mičel (Mitchell) koji je predvodio Džez sa 36 koševa, 23 je dodao Majk Konli (Mike Conley), dok Pelikansima za izbjegavanje novog poraza nije bilo dovoljno 27 ubačaja Ziona Vilijamsona (Williamson) i 23 Brandona Ingrama (Brandon)

Džez se ovom pobjedom izjednačio s Los Anđeles Klipersima na drugom mjestu Zapadne konferencije s omjerom pobjeda i poraza 11-4, dok su Pelicansi 12. na Zapadu sa 5-9.


Derbi večeri odigran je u Milvokiju gdje su prvaci Los Anđeles Lejkersi nadigrali domaće Bakse sa 106:113. Bila je to osma pobjeda Lejkersa u gostima ove sezone u isto toliko nastupa, a do uspjeha ih je ponovno predvodio Lebron Džejms (LeBron James) sa 34 koša, 8 asistencija i 6 skokova, Kentevijus Kaldvel-Poup (Kentavious Caldwell-Pope) dodao je 23 poena za pobjednike, dok Bakse drugog uzastopnog poraza nisu uspjeli spasiti Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) sa 25 pogodaka i 12 skokova te Džru Holidej (Jrue Holiday) sa 22 ubačaja.

Lejkersi su na vrhu Zapada i čitave lige s omjerom 12-4, dok su Baksi pali na treće mjesto Istoka sa 9-6.

Iznenađenje večeri dogodilo se u San Fransisku gdje su Njujork Niksi nadigrali domaće Golden Stejt Voriorse 104:119. Možda i ključni trenutak susreta dogodio se minutu prije kraja prvog poluvremena kada je najbolji obrambeni igrač Voriorsa Drejmond Grin (Draymond Green) isključen zbog druge tehničke pogreške. Niksi su u nastavku vrlo brzo ostvarili dvoznamenkastu prednost te tako stigli do treće pobjede zaredom. Odlični su kod pobjednika bili Ar Džej Beret (RJ Barrett) sa 28 koševa i Džulijus Rendl (Julius Randle) sa 16 ubačaja, 17 skokova i 9 asistencija, dok je Stefon Kari (Stephen Curry) ubacio 30 za domaće.

Niksi su sada osma momčad Istoka s omjerom 8-8, dok su Voriorsi sedmi na Zapadu sa 8-7, prenosi Hina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.