NBA LIGA

Harden i dalje čeka prvu pobjedu u dresu Netsa

Novi poraz od Kavsa

Harden: Imao 19 poena. AFP

A. Vatreš

23.1.2021

Džejms Harden (James) i dalje čeka na svoju prvu pobjedu u dresu Bruklin Netsa koji su drugu utakmicu zaredom izgubili na gostovanju u Klivlendu, gdje su ih domaći Kavalirsi sinoć pobijedili sa 125:113.

Za razliku od utakmice odigrane prije dva dana, kad su Kavsi slavili sa 147:135 u utakmici s dva produžetka, sinoć je sve bilo gotovo u osnovnih 48 minuta. Netsi su bili bez Kevina Durenta (Durant) koji je zbog odmora propustio ovaj dvoboj.

Kajri Irving (Kyrie) je protiv momčadi s kojom je osvojio svoj jedini NBA naslov ubacio 38 koševa, Džejms Harden je imao 19 poena i 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno protiv Klivlenda koji je došao do treće uzastopne pobjede na krilima Kolina Sekstona (Collin Sexton), najboljeg domaćeg igrača s 25 koševa i devet asistencija. Centar Andre Dramond (Drummond) je imao 19 poena i 16 skokova, a 19 koševa je ubacio i bivši igrač Bruklina Džeret Alen (Jarrett Allen) koji je u Klivlend došao prilikom dolaska Hardena u Netse, prenosi Hina.


U seriju poraza ušli su i Boston Seltiksi koji su treću uzastopnu utakmicu izgubili gostujući u Filadelfiji. Vodeća momčad Istočne konferencije slavila je sa 122:110, a briljirao je centar Siksersa Džoel Embid (Joel Embiid) s 38 koševa i 11 skokova. Tobijas Heris (Tobias Harris) je ubacio 23 koša, a Set Kari (Seth Curry) i Ben Simons (Simmons) su dodali po 15 svaki, pri čemu je Australac imao i 11 asistencija. Seltikse je s 42 koša i devet skokova predvodio Džejlin Braun (Jaylen Brown).

Serijom od šest pobjeda Los Anđeles Klipersi prate aktuelne NBA prvake i gradske rivale Lejkerse na vrhu Zapadne konferencije. Za 12. pobjedu u sezoni Klipersi su savladali Oklahoma Siti Tander sa 120:106. Kavai Lenard (Kawhi Leonard) je ubacio 31 koš uz osam skokova, a Pol Džordž (Paul George) se zaustavio na 29 poena, sedam skokova i pet asistencija. Serž Ibaka (Serge) je imao 17 koševa i 11 skokova.

Najbolji igrač Tandera bio je Šej Gildžijus-Aleksander (Shai Gilgeous-Alexander) s 30 koševa i osam asistencija.




Dvije su utakmice odlučene u produžetku. Indijana je na domaćem terenu trebala dodatnih pet minuta kako bi savladala Orlando sa 120:118, a Denver je sa 130:126 slavio na gostovanju u Finiksu.

Nikola Jokić je s 31 košem, 10 skokova i osam asistencija bio najbolji igrač Nagetsa, a Džamal Marej (Jamal Murray) je imao 18 poena i devet asistencija. Geri Heris (Gary Harris) je dodao 19 koševa za Denver koji je došao do pete pobjede u posljednjih sedam utakmica. Sanse je u trećem porazu u zadnje četiri utakmice predvodio Devin Buker (Booker) s 31 košem, a centar Diandre Ejton (Deandre Ayton) je spojio 27 poena i 13 skokova. Još dvojica igrača su bila na dvostruko-dvoznamenkastim učinkom, Mikal Bridžis (Bridges) je ubacio 24 koša uz 10 skokova, a Kris Pol (Chris Paul) završio dvoboj s 11 poena i 15 asistencija.

Malkom Brogdon (Malcom) je s 23 koša bio najbolji igrač Pejsersa, a pogodio je i odlučujuću tricu 3.6 sekundi prije kraja produžetka u pobjedi nad Orlandom. Džeremi Lemb (Jeremy Lamb) i Majls Tarner (Myles Turner) su postigli po 22 poena za pobjednike, a Domantas Sabonis je dodao 18 koševa, 11 skokova i devet asistencija. Nikola Vučević je sa 24 koša i 13 skokova bio najbolji kod Medžika koji su izgubili po sedmi put u posljednjih osam nastupa.

Toronto je uzvratio Miamiju za domaći poraz prije dva dana u privremenom domu u Tampi, gdje je sinoć slavio sa 101-81. Norman Pauel (Powell) je s 23 koša bio najbolji strijelac Reptorsa. Paskal Siakam (Pascal) je imao 15 poena i 14 skokova, a Ou Džej Anunobi (OG Anunoby) je dodao 21 koš za Toronto. Kendrik Nan (Kendrick Nunn) je s 22 poena predvodio strijelce Hita, a Bem Adebajo (Bam Adebayo) je imao 14 koševa i osam skokova.

U teksaškom derbiju Dalas je slavio sa 122:117 na gostovanju u San Antoniju, uz još jednu sjajnu večer Slovenca Luke Dončića koji je ubacio 36 koševa, podijelio 11 asistencija i ostao jedan skok od novog tripl-dabla. Kristaps Porzingis je ubacio 21 koš, baš kao i Tim Hardevej džunior (Hardaway Jr.) Demar Derouzn (DeMar DeRozan) je s 29 koševa bio najbolji strijelac Sparsa. Lamarkus Oldriž (LaMarcus Aldridge) je završio s 26 poena i devet skokova, a Keldon Džonson (Johnson) je imao 17 koševa i 14 skokova.

Atlanta je na gostovanju u Mineapolisu savladala najlošiju momčad Zapadne konferencije sa 116:98, a Klint Kapela (Clint Capela) je na toj utakmici došao do svog prvog tripl-dabl učinka, no pomalo neuobičajenog. Naime, uz 13 koševa i 19 skokova, Kapela je imao deset blokada te postao treći igrač u povijesti Hoksa, nakon Dikembea Mutomba i Trija Rolinsa (Treeja Rollinsa), koji je ostvario takvu statistiku. Hokse je do treće uzastopne pobjede predvodio Trej Jang (Trae Young) s 43 koša. Malik Bisli (Beasley) je sa 17 poena bio najbolji strijelac Timbervulvsa.

Na dnu ljestvice NBA lige nalazi se Detroit koji je poražen na domaćem terenu od Hjustona s minimalnih 102:103. Roketsi su prekinuli niz od tri poraza, a predvodio ih je Erik Gordon (Eric) s 20 koševa. Pi Džej Taker (P. J. Tucker) je ubacio 15 poena, a Sterling Braun (Brown) 14. Džeremi Grent (Jerami Grant) je bio najbolji igrač Pistonsa s 21 košem i osam skokova.

Čikago je prvi put u ovoj sezoni spojio tri pobjede trijumfom 123:110 na gostovanju kod Šarlota. Zek Lavin (Zach LaVine) je za Bulse postigao 25 poena, a Lauri Markanen (Markkanen) 23. Gordon Hejvord (Hayward) je za Hornetse ubacio 34 koša.

U Sakramentu su domaći Kingsi prekinuli niz od četiri poraza svladavši Njujork Nikse sa 103-94. Dieron Foks (De'Aaron Fox) je s 22 koša bio najbolji kod pobjednika, a Herison Barns (Harrison Barnes) je ubacio 21. Džulius Rendl (Julius Randle) je s 26 poena i 15 skokova bio najbolji kod Niksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.