SJEĆANJE

Gasol u čast Brajanta: Nedostaješ mi brate, ne prođe dan da nisi prisutan u onome što radim

Danas vam odajemo počast, ostavili ste nam toliko toga, napisao je Gasol na Instagramu

Brajant i Gasol. Agencije

A. M.

26.1.2021

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol se na svom Instagram profilu dirljivom porukom sjetio Kobija Brajanta (Kobe Bryant), koji je prije tačno godinu dana izgubio život u helikopterskoj nesreći, u kojoj je stradala i njegova kćerka Đijana (Gianna).

- Nedostaješ mi, brate. Ne prođe dan da nisi prisutan u onome što radim. Tvoj duh, tvoj rad, tvoja ambicija, tvoja ljubav. Sve to i dalje nastavlja da sija u mom životu i u životu mnogih drugih. Fotografije, video snimke i posebne trenutke mnogo ljudi neprestano dijeli, oni koji su ti se divili i voljeli na svoj način, podsjećajući me koliko sam imao sreće da neke od tih trenutaka podijelim sa tobom - navodi Gasol i dodaje:

- Nadam se da se ti i Điđi smijete dok gledate koliko su vaše djevojke snažne, svima drage i nevjerovatne. Tako brzo rastu, brate. Volio bih da si mogao da upoznaš našu malu Elizabet Đijanu. Mi ćemo se pobrinuti da ona zna odakle potiče njeno srednje ime, da sazna koliko su neobični, puni ljubavi i nadahnuti bili njena rodica Điđi i njen ujak Kobi. Danas vam odajemo počast, ostavili ste nam toliko toga. Iako nije sve onako kako bismo željeli da bude, vi ćete uvijek biti u našim srcima - napisao je Gasol.

Kobi Brajant je jedan od najvećih košarkaša svih vremena, a čitavu karijeru proveo je u Los Anđeles Lejkersima od 1996. do povlačenja 2016. godine. Pet puta je bio NBA šampion, dvaput MVP finala, jednom MVP lige, a 18 puta je igrao na Ol-star mečevima. Lejkersi su mu povukli dva dresa i jedini je igrač koji je u historiji NBA dobio takvu počast. Poznata je i njegova utakmica protiv Toronta u kojoj je postigao 81 poen, po čemu je drugi u historiji lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.