KVALIFIKACIJE ZA EP

Goran Lojo pred utakmicu odluke: Svaka ekipa bi imala problem da joj nedostaju takve igračice, ali...

Sve igračice koje su doputovale u Orenburg su zdrave i spremne za utakmicu, saopćeno je iz KSBiH

Lojo: Učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat. KSBiH

Piše: G. Šumar

3.2.2021

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (12.30 sati) u Orenburgu, uz direktan TV prijenos na BHT 1, igrati protiv Švicarske susret 5. kola grupe C kvalifikacija za Eurobasket. Selektor Goran Lojo u posljednje dvije, odlučujuće utakmice neće moći računati na naše dvije najbolje igračice Maricu Gajić i Džonkel Džons (Jonquel Jones), kao ni Tamaru Kapor.


Švicarke u podmlađenom sastavu

- Svakako da će nam nedostajati, svaka ekipa bi imala problem da joj nedostaju takve igračice. Ali, učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda protiv Švicarske koja nas vodi na Eurobasket, istakao je selektor Lojo.

Reprezentacija Švicarske doputovala je u Orenburg u podmlađenom sastavu, s obzirom na to da se većina igračica nije moglo odazvati selektoru zbog fakultetskih i poslovnih obaveza.

Naše košarkašice nakon četiri kola zauzima drugo mjesto u grupi sa sedam bodova. Rusija ima isti broj bodova, ali i bolji međusobni skor.


Obavljeno testiranje

- Sve igračice koje su doputovale u Orenburg su zdrave i spremne za utakmicu. Obavljeno je testiranje svih reprezentacija u balonu, svi imaju negativan PCR test, saopćeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji za meč sa Švicarskom, kao i Estonijom dva dana kasnije, su:Kortni Hart (Courtney Hurt), Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Nikolina Babić, Miljana Džombeta, Melisa Brčaninović, Jovana Marković, Matea Tavić, Milina Mišeljić, Sandra Azinović, Nataša Tomasović, Nikolina Delić i Dragana Domuzin.

 

Optimizam u našem timu. KSBiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.