KUP MIRZA DELIBAŠIĆ

KK Bosna Royal: Nećemo dozvoliti da bilo ko, ikada više ponižava, ucjenjuje i blati ime našeg kluba

Današnji dan je trebao biti praznik košarke u Sarajevu, jer su u finalu KUPa ”Mirza Delibašić”-sistema A, trebali odigrati dva Kinđetova kluba

Definicija “dogovora” očito nije jednaka kod obje strane. OKK Sloboda Tuzla

Piše: G. Šumar

3.2.2021

Košarkaši Bosna Royala danas su bez borbe osigurali nastup na "Final Fouru" Kupa BiH, nakon nedolaska OKK Sloboda Tuzla na finalni meč sistema A Kupa BiH. Meč je registrovan rezultatom 20:0 u korist Sarajlija, a KK Bosna Royal oglasio se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.



- Poštovani prijatelji košarke, posebno u Sarajevu i Tuzli, shodno novonastaloj situaciji i medijskoj ‘hajci’ od strane predsjednika OKK Sloboda i ‘pripadajućim’ portalima, a vezano za nedolazak i ne odigravanje finalne utakmice Kupa ”Mirza Delibašić”- sistem A, dužni smo Vam se obratiti, jer nećemo dozvoliti da bilo ko, ikada više ponižava, ucjenjuje i blati ime našeg Kluba.

Današnji dan je trebao biti praznik košarke u Sarajevu, jer su u finalu KUPa ”Mirza Delibašić”-sistema A, trebali odigrati dva Kinđetova kluba. Kako se to nije desilo, nedolaskom ekipe OKK Sloboda, isključivo i samo zbog samovolje pojedinca, želimo pobrojati činjenice.

Na žrijebanju parova u Zenici, dogovoreno je da će domaćin finala biti ekipa pobjednik iz susreta KK Promo Donji Vakuf i KK Bosna Royal.

Naloženo je od strane Komesara takmičenja, da se sve utakmice sistema A odigraju do 31.01.2021.

Mi smo svoju utakmicu sa KK Promo Donji Vakuf odigrali u Donjem Vakufu 20. 1.2021., te se time plasirali u finale sistema A.

Druga polufinalna utakmica je odigrana u Tuzli između OKK Sloboda i OKK Čelik 26. 1.2021.

Po saznanju protivnika, zakazali smo finalnu utakmicu sistema A za 3. 1.2021. Zvanična stranica OKK Sloboda je istu najavila u svojoj objavi, u što se možete i sami uvjeriti ( fotografija u prilogu).

Po dokumentu organizatora Kupa, domaćinstvo Finala (Final Four-a KUPa ”Mirza Delibašić”), se mora definisati do 5. 2.2021.

Po dokumentu organizatora Kupa, izvlačenje parova Finala (Final Four-a KUPa ”Mirza Delibašić”), je 8. 2.2021.

Termin odigravanja "Final Four" Kupa je vikend 13./14.2.2021.


Kalendar takmičenja

Po svemu navedenom, termin 09.-10.02.2021., se ne uklapaju u kalendar takmičenja i obaveza organizatora.

Iz saopštenja OKK Sloboda (predsjednika), niti jednom rječju nije naveden validan razlog nepoštivanja odluka Komesara takmičenja. U telefonskim razgovorima između predsjednika dva kluba, nije se iskazao niti jedan argument u korist pomjeranja termina utakmice.

Definicija “dogovora” očito nije jednaka kod obje strane (sa KK Promo Donji Vakuf npr. jeste), nego neargumentovanim, isključivim insistiranjem na pomjeranju termina odigravanja utakmice.

Gore navedeno, potkrijepljujemo činjenicom da je i prošle sezone OKK Sloboda (predsjednik) imala problema sa “dogovaranjem” termina odigravanja utakmice Kupa u Donjem Vakufu.Istom metodom, uz činjenicu da je OKK Sloboda došla u Donji Vakuf, ali sa juniorskim sastavom.Ove godine su otišli i dalje, pa se nisu pojavili nikako.

Prihvatamo instituciju dogovora klubova, što potvrđujemo činjenicom, da je KK Bosna Royal, do ovog momenta odigrala apsolutno sve utakmice, iako smo dva puta bili u izolaciji zbog pozitivnih COVID testova. Instituciju dogovora prihvatamo, ali ne ucijenjivanja, a pogotovo ako se ne prezentira konkretan razlog promjena termina odigravanja utakmica.

I na kraju, bez trunke naše subjektivnosti, Komesar takmičenja je jasno i nedvojbeno delegirao službena lica za 3.2.2021., jasno dajući do znanja da bilo koji drugi termin nije u skladu sa kalendarom košarkaškog takmičenja u BIH.

Izražavamo najiskrenije poštovanje prema navijačima i kolektivu OKK Sloboda, i Gradu Soli i košarke, a istovremeno ćemo štiti interese svoga Kluba i poštovati instituciju pod čijim okriljem i igramo košarku – KSBIH. Vaša KK Bosna Royal, piše u saopćenju sarajevskog kluba.


SAOPŠTENJE ZA JAVNOST!!! Poštovani prijatelji košarke, posebno u Sarajevu i Tuzli, Shodno novonastaloj situaciji i...

Objavljuje KK BOSNASrijeda, 3. veljače 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.