NBA LIGA

Džejms: All-Star utakmica je šamar igračima

Nije skrivao nezadovoljstvo

Džejms: Ne razumije zašto se igra. AFP

A. Vatreš

5.2.2021

Zvijezda Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms (LeBron James) nije skrivao nezadovoljstvo osvrćući se na planove NBA-a da u martu održi utakmicu All-Star-a u Atlanti.

- Ove godine imam nula energije i nula uzbuđenja zbog All-Star utakmice. Ni sam ne razumijem zašto imamo All-Star utakmicu -  rekao je Džejms nakon pobjede Los Anđeles Lejkersa nad Denver Nagetsima u četvrtak 114:93.

- Za mene i moje saigrače bila je kratka međusezona sa samo 71 danom, a onda smo ušli u ovu sezonu, rečeno nam je da nemamo All-Star utakmicu i trebali smo imati lijepu malu pauzu. Pet dana od 5. do 10. marta, prilika za mene da se nekako kalibriram za drugu polovicu sezone, kao i moji saigrači. Onda nam ovako ubace All-Star utakmicu i to kao da su nas ošamarili - rekao je 36-godišnji Džejms.

- Također se još uvijek borimo s pandemijom. Još uvijek imamo posla sa svime što se događalo i odvest ćemo cijelu ligu u jedan otvoren grad? Očito, pandemija u ovom trenutku nema apsolutno nikakve veze s tim vikendom - dodao je.

- Očito, vidite da nisam baš sretan zbog toga, ali to je van moje moći. Bit ću tamo ako me odaberu. Ali bit ću tamo fizički, ali ne i mentalno.

Džejms nije jedini koji se ne slaže s idejom i All-Star utakmici. Njegovo mišljenje dijeli igrač Sakramento Kingsa Dieron Foks (De'Aaron Fox).

- Ako ću biti brutalno iskren, mislim da je to glupo - rekao je Foks u srijedu nakon pobjede Kingsa nad Boston Seltiksima.

- Ako moramo nositi maske i sve ovo raditi za redovnu utakmicu, koja je onda svrha vraćanja All-Star igre? Ali očito, novac je taj koji pokreće svijet. Nisam stvarno zabrinut zbog toga. Ako me budu izabrali, neka tako bude.

All Star utakmica, prvbitno zakazana za ovaj mjesec u Indijanapolisu, otkazana je u novembru zbog pandemije koronavirusa. No, prema napisima nekih medija, ipak će se igrati i to 7. marta nakon što su liga i sindikat igrača u četvrtak postigli okvirni dogovor.

U All-Star glasanju koje je objavljeno u četvrtak, zvijezda Bruklin Netsa Kevin Durent (Durant) predvodi sve igrače s 2.302.705 glasova, a Džejms slijedi na 2.288.676.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.