SARAJEVO

Dogovorena saradnja Bosne Royal i Škole košarke GEN

Predsjednik i trener Škole košarke Gen Emir Halimić ističe da je za GEN nakon desetogodišnjeg rada sa mladim košarkašima došlo vrijeme da napravi sportski iskorak

Sa današnje press konferencije u Sarajevu. FENA

FENA

9.2.2021

Čelnici Košarkaškog kluba Bosna Royal i Škole košarke GEN za narednu sezonu najavili su saradnju na sportskom planu u svim starosnim kategorijama. Kako je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu kazao predsjednik KK Bosna Royal Almir Bradić, saradnja ova dva kolektiva ne podrazumijeva nikakav oblik ujedinjenja, već se radi isključivo o sportskoj saradnji, putem koje će Škola košarke Gen postati svojevrstan razvojni klub Košarkaškom klubu Bosna Royal.


Krenuli smo od najmlađih kategorija

Bradić je istakao da je jedini i osnovni motiv saradnje da se dječacima koji treniraju u Bosni Royal otvore vrata za ulazak u seniorski tim kluba.

- Moramo usaglasiti još mnogo detalja vezano za saradnju ova dva kolektiva i nadamo se da će dječaci koji su sada u KK Bosna Royal uživati u ovoj saradnji jer će imati priliku, nakon selekcije trenera Emira Halimića i Sabahudina Bašovića, da se takmiče i sazrijevaju u A1 ligi BiH, iz koje će im se otvarati vrata za ulazak u seniorski sastav Bosne Royala. To je osnovni i jedini motiv ove saradnje koji će nam omogućiti stvaranje baze budućih prvotimaca - objasnio je Bradić.

Predsjednik i trener Škole košarke GEN Emir Halimić ističe da je za GEN nakon desetogodišnjeg rada sa mladim košarkašima došlo vrijeme da napravi sportski iskorak.

- Krenuli smo od najmlađih kategorija, da bi prije četiri godine od djece koja su ponikla u Školi stvorili tim koji igra seniorsku ligu. Danas igramo A1 ligu, a došlo je vrijeme da našim košarkašima omogućimo da naprave novi iskorak u karijeri, a to je nastup u najvišem rangu takmičenja bh. košarke, u redovima Bosne Royal - kazao je Halimić.

Ističe da mladi igrači u bh. takmičenjima rijetko dobivaju priliku za igru i nerijetko prestaju igrati na prelasku iz juniorske u seniorsku selekciju, a taj fenomen uzrokuje oslabljenje bh. klubova, liga i reprezentacija.


Vrijeme je da pomognemo Bosni Royal

- Pokušat ćemo na ovaj način to promjeniti za naše mlade košarkaše. Ne želimo da naša djeca ostaju u nižim rangovima takmičenja, a s druge strane vrijeme je da pomognemo Bosni Royal da stane na noge i vrati se na mjesto u bh. košarci koje zaslužuje - dodao je Halimić.

Djeca iz Bosne Royal i GEN-a će uskoro početi zajedno trenirati, a treneri oba kluba se nadaju da će iz tog rada izrasti košarkaši koji će s uspjehom nositi dresove oba kluba, kao i reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.