KK BOSNA ROYAL

Bradić: Skeptičan sam po pitanju svega oko investitora

Investitor je zadovoljan, međutim ne mogu reći da smo mi zadovoljni

"Studenti" nemaju velika očekivanja u Laktašima. KK Bosna Royal

Piše: G. Šumar

10.2.2021

Predsjednik KK Bosna Royal Almir Bradić izjavio je da nema novih informacija oko najavljenog dolaska i ulaska u klub investitora.

- Mi smo u prethodnom obraćanju i u euforičnoj najavi „svjetla na kraju tunela“, po zahtjevu pravnog zastupnika potencijalnog investitora, obezbijedili svu dokumentaciju i "Bosne" i "Royala" dali na uvid i tu je sve stalo, rekao je Bradić i dodao: 


- Prema informacijama koje sam lično dobio od investitora, jeste da je pravni zastupnik zadovoljan s onim što je vidio u dokumentima. Investitor je zadovoljan, međutim ne mogu reći da smo mi zadovoljni. S obzirom na dešavanja u Kantonu, svako malo se mijenjaju ministri i Vlada, a mi moramo i u tim međuprostorima funkcionisati. Ja sam tražio lično od investitora, kao znak dobre volje, da nam pomogne sponzorski da prebrodimo taj vakum. To je iznos jedne mjesečne plate angažovanih u klubu, igrača, staffa, administracije od 35.000 KM. Dobio sam odgovor, ali iz iskustva, dok se ne pojave novci na računu, ne smatram da je namjera bila iskrena. Nije gotovo dok ne bude gotovo, ali lično sam skeptičan po pitanju svega jer sam tražio konkretan pokazatelj, nismo ga dobili. Sve što se bude dešavalo, javnost će biti upoznata sa tim.

Finalni turnir Kupa "Mirza Delibašić" u košarci bit će odigran 12. i 13. februara u Laktašima. U petak, 12. februara, bit će odigrani polufinalni susreti u kojima će se sastati Spars – Široki (17 sati), dok je druga polufinalna utakmica Igokea – Bosna Royal na rasporedu od 20 sati. Finalni susret je zakazan za subotu, 13. februar, od 17 sati, uz direktan prenos na BHT1.

- Na F4 idemo da vidimo gdje smo mi na tom nivou igranja košarke. Nemamo velika očekivanja, s obzirom na činjenicu da smo se skupili tri dana pred početak prvenstva, pa dvije izolacije radi kovida, bolest trenera, odlazak igrača... Otprilike smo u jednom teškom periodu. Čekamo podršku iz Kantona.


Idemo dalje

Bradić se zahvalio načelnicima općina Centar i Novo Sarajevo, koji su izrazili spremnost da konkretno pomognu.

- Čekamo Kanton Sarajevo i konkretnu podršku , usvojen je budžet i čekamo svakog časa da se realizuje konkretno sufinansiranje ekipe, kako bi i mi mogli ići dalje, zaključio je Bradić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.