KVALIFIKACIJE ZA EP

Penava: Uzbuđeni smo i motivisani

Iako smo izborili plasman na Eurobasket motiva nam ne nedostaje, rekao je Zubac

Košarkaška reprezentacija BiH. KSBiH

Piše: G. Šumar

20.2.2021

Muška košarkaška reprezentacija BiHdanas u Rigi igra pretposljednju utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2022. Protivnik našim reprezentativcima bit će reprezentacija Grčke.


Osigurali plasman na EP

Uprkos činjenici da nemaju nikakvog rezultatskog imperativa, jer su ranije osigurali plasman na Eurobasket, naši reprezentativci najavljuju bespoštednu borbu za navijače, državu i podizanje samopouzdanja.

– Iako smo izborili plasman na Eurobasket motiva nam ne nedostaje. Svojom igrom, borbenošću i zalaganjem ćemo dati pravi primjer kako se bori za reprezentaciju, te se nadam kako ćemo ove kvalifikacije završiti sa dvije pobjede, rekao je Jure Zubac.

Utakmica 5. kola kvalifikacija počinje u 15.30 sati, uz direktan TV prenos na SportKlubu 3.

Pripreme za Eurobasket

Uzbuđeni smo i motivisani da zatvorimo ovaj ciklus kvalifikacija jako, te da počnemo sa pripremama za Eurobasket i predstavimo našu domovinu, Bosnu i Hercegovinu, u pravom svijetlu, rekao je Ajdin Penava.

U grupi G kvalifikacija za Eurobasket 2022 trenutni lider je Grčka sa sedam bodova, koliko ima i drugoplasirana BiH. Iza njih su Bugarska i Latvija sa po pet bodova. Ostao je da se odigraju još susreti petog i šestog kola na turniru u Rigi. Prvog dana sastaju se Grčka – BiH (15.30 sati) te Latvija – Bugarska (18.30). U ponedjeljak će se igrati dueli šestog kola, a parovi su: Bugarska – BiH (15.30 sati) i Latvija – Grčka (18.30).

Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 18. septembra 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.