KVALIFIKACIJE ZA EP

Bh. košarkaši danas igraju protiv Grčke: U duelu za prestiž pokazati karakter

Imali smo pred okupljanje četiri otkaza i šteta zbog toga. Posebno zbog dva mlada igrača Darka Talića i Karla Matkovića, rekao je Princ

U Rigi je naše ekipa znatno oslabljena. KSBiH

Piše: N. Demirović

20.2.2021

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 15.30 sati protiv Grčke će igrati utakmicu 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naš tim je dva kola prije kraja osigurao nastup na evropskoj košarkaškoj smotri, ali u današnjem duelu, a i onom u ponedjeljak protiv Bugarske, žele ostaviti što bolji utisak.


Četiri otkaza

U Latviji je ekipa znatno oslabljena.

- Imali smo pred okupljanje četiri otkaza i šteta zbog toga. Posebno zbog dva mlada igrača Darka Talića i Karla Matkovića, jer se na njih mnogo računalo u ove dvije utakmice. Imamo komotnu situaciju, jer smo osigurali plasman, pa svi mogu dobiti priliku kako bi vidjeli na koga možemo računati u budućnosti – kaže Vedran Princ, vršilac dužnosti direktora muške reprezentacije.

Dodao je da bh. košarkaši od dolaska u Rigu u ponedjeljak treniraju dva puta dnevno te imaju sastanke i videoanalize protivnika.

-Bez obzira na to što smo se plasirali na 'Eurobasket', imamo obavezu prema navijačima i državi da se borimo i ostvarimo dobar rezultat. To nam je važno i kako bi se napunili samopouzdanjem - istakao je Princ, nekada i sam reprezentativac BiH.

Ono što je veoma važno, uoči utakmice protiv Grčke, je da su svi u bh. taboru negativni na koronavirus, a Princ smatra da bi bilo vrlo dobro napraviti dobar rezultat.


Veoma bitno

- Nadam se da ćemo dati sve od sebe, jer veoma je bitna stvar ako uspijemo pobijediti. Važno je da zadržimo samopouzdanje i pozitivnu atmosferu. Svako sljedeće okupljanje igrači će dolaziti veseliji, ali i voljni i željni rada i dobrih rezultata. Bilo bi veoma dobro da se napravi dobar rezultat bez obzira na to što nemamo imperativ - zaključio je Princ.

U grupi G kvalifikacija za “Eurobasket 2022“ trenutni lider je Grčka sa sedam bodova, koliko ima i drugoplasirana BiH. Iza njih su Bugarska i Latvija sa po pet bodova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.