KVALIFIKACIJE ZA EP

Bosnić: Napravili smo nevjerovatan posao

Selektor BiH sretan pobjede nad Grčkom

Bosnić: Zadržali fokus. FIBA

A. Vatreš

20.2.2021

Nakon velike pobjede nad Grčkom (69:84) u petom kolu kvalifikacija, selektor reprezentacije BiH Vedran Bosnić izjavio je da su naši košarkaši bili veoma motivirani, iako su već osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

- Čestitam mojim igračima jer su napravili nevjerovatan posao. Zadržali smo Grke na ispod 70 poena i pobijedili ih po prvi put u historiji, što je zaista fenomenalno. Sjajna utakmica za nas, kontrolirali smo veći dio meča, bili bolji u svakoj četvrtini. Bili smo veoma motivirani iako smo već osigurali plasman na EP, ali zadržali smo fokus kao što smo ga imali i u "balonu" u Sarajevu. Veoma sam sretan - priznao je Bosnić i dodao:

- Nismo sedam godina bili na Evropskom prvenstvu. Kada sam tek preuzimao ovu poziciju bio sam veoma motiviran da uradim sve što mogu kako bih usrećio narod u mojoj domovini. Veoma smo sretni, naročito zbog načina na koji smo ostvarili plasman na Eurobasket. Naša grupa je jedna od najtežih u ovim kvalifikacijama, ali momci su odradili veliki posao - izjavio je Bosnić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.