KSBIH

Teletović: Nije ovo stiglo preko noći, naprotiv!

Plan, vizija, vodstvo, želja, htijenje, hrabrost, odgovornost i na kraju ljubav prema Bosni i Hercegovini i sportu, kojeg živimo, nakon dugo, dugo vremena, košarku su "gurnuli" u žižu javnosti po dobrom!

Teletović, Bosnić i Halilović. Arhiva

Piše: G. Šumar

22.2.2021

Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović oglasio se na društvenim mrežama nakon novog trijumfa "Zmajeva" u Rigi. 


Nije zgoreg ponoviti

- Bravo, bravo, bravo, bravo... Nije zgoreg ponoviti, čisto da ostane još jednom zapisano u današnjem vaktu, u kojem rijetko čitamo i čujemo lijepe vijesti: Ženska košarkaška reprezentacija BiH izborila nastup na Euru, nakon 22 godine! Muška košarkaška reprezentacija BiH, kvalifikacije za Euro, završila kao prva u grupi i plasirala se na Evropsko prvenstvo!

Plan, vizija, vodstvo, želja, htijenje, hrabrost, odgovornost i na kraju ljubav prema Bosni i Hercegovini i sportu, kojeg živimo, nakon dugo, dugo vremena, košarku su "gurnuli" u žižu javnosti po dobrom!

Nije ovo stiglo preko noći, naprotiv! Ali, od prvog dana okupljanja, ovi momci su, zajedno sa našim Vedranom, vjerovali da će otići na Eurobasket, baš kao i naše djevojke, sa selektorom Lojom i našom Razom! Vjerovali su i kada drugi nisu, a mi smo vjerovali njima i sada imamo pravo da se radujemo, jer smo ponosni na Maricu, na Kamenog, na Melisu, na Sulejmanovića, na Nikolinu, na Atića i na sve one koji su ostavili srce na terenu, kako bi najprije usrećili sebe i ispunili svoje sne, a zatim i sve ostale! Bravo momci, ponosan sam na vas i vas uspjeh. Pokazali ste pravi smisao rijeci - dominacija! Voli vas, vaš predsjednik, napisao je Teletović.


Uspješan kraj

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobjedom nad Bugarskom rezultatom 80:61 uspješno završila kvalifikacije za Eurobasket 2022. Naša selekcija je zauzela prvo mjesto u grupi s omjerom od pet pobjeda i jednog poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.