ISKUSNI CENTAR

Zvanično: Pau Gasol se vratio u Barcelonu

Veoma sam sretan što se vraćam kući, poručio je Gasol na Instagramu

Pau Gasol. Twitter

A. M.

23.2.2021

Sada je i zvanično – legendarni Pau Gasol vraća se u Barcelonu, i to samo dva dana nakon što je demantovao glasine o dolasku u katalonski klub.

- Veoma sam sretan što se vraćam kući. Idemo, Barca - napisao je 40-godišnji Gasol na Instagramu.

U klubu su svjesni činjenice da je legendarni Gasol praktično neaktivan već dvije godine, ali su mu ponudili smanjenu ulogu, koju je iskusni centar prihvatio.

- Želim da svoje vještine i iskustvo stavim na raspolaganje klubu, a da istovremeno napredujem na fizičkom planu i da uđem u takmičarski ritam. Radujem se što se vraćam u klub u kojem sam počeo, nadam se da ću brzo doprinijeti prvom timu - navodi Gasol.

Gasolov trener bit će Šarunas Jasikevičus, a dvojica košarkaških ikona bili su saigrači u Barceloni početkom 21. vijeka. 

Gasol ne igra od marta 2019. godine kada je polomio kost lijevog stopala. U međuvremenu je otišao iz Milvokija i postao igrač Portlanda, ali nije odigrao nijedan meč za organizaciju iz Oregona.

Stariji brat Gasol je sa Španijom osvojio 11 medalja na velikim takmičenjima. Igrao je za Barcelonu, Memfis, Lejkerse, Čikago, San Antonio, Milvoki, a krunu karijere predstavljaju dvije titule ko je sa Lejkersima osvojio 2009. i 2010. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.