NBA LIGA

Karlajl: Dončić je poseban, poput Džordana, Džejmsa, Brajanta...

Trener Dalasa impresioniran slovenačkim košarkašem

Karlajl i Dončić. AGENCIJE

A. Vatreš

24.2.2021

Trener Dalas Meveriksa Rik Karlajl (Rick Carlisle) bio je impresioniran onim što je Luka Dončić pokazao u duelu s Boston Seltiksima.

Trojka mladog Slovenca u posljednjoj sekundi donijela je pobjedu Meveriksima nad Seltiksima (110:107). Bila je to druga trojka koju je Dončić postigao u posljednjih 15 sekundi meča.

- Ljudi poput Luke Dončića, Majkla Džordana (Michael Jordan), Lebrona Džejmsa (LeBron James), Lerija Birda (Larry), Kobija Brajanta (Kobe Bryan), imaju nevjerovatan fokus u takvim situacijama, teško je objasniti kako njihov um radi - rekao je Karlajl.

- Ono što sam vidio tokom godina, kako utakmica postaje neizvjesnija i momenat sve važniji, njihov fokus je samo na tome da urade ono što je timu potrebno. Nije bitno da li je to asistencija ili šut. Luka je veoma posebna vrsta igrača. Ne samo da je fokusiran kada je potrebno, već ima veliku želju i sposobnost. Oba šuta su bila fenomenalna. Kod posljednjeg napada znali smo da nemamo tajmaut i da će lopta ići u ruke Luki. Uradio je stvari od kojih zastaje dah - istakao je trener Dalasa.

Dončić je meč završio s 31 poenom (11-23 iz igre, 6-8 za tri), 10 skokova i osam asistencija.

Dalas je zabilježio drugu uzastopnu pobjedu, te je sa skorom 15-15 na devetom mjestu Zapada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.