REPREZENTACIJA

Kenan Kamenjaš za „Avaz“: S Nurkićem i Musom bit ćemo hit Eurobasketa

Puno mi znači što sam uvršten u idealnu petorku

Kamenjaš: Ponosan na cijeli tim. FIBA

Piše: N. Demirović

24.2.2021

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobjedom nad Bugarskom rezultatom 80:61 uspješno završila kvalifikacije za Eurobasket 2022. Naša selekcija je zauzela prvo mjesto u grupi s omjerom od pet pobjeda i jednog poraza.

Najefikasniji u našem timu bio je Kenan Kamenjaš s „double-double“ učinkom - 17 poena, 14 skokova.


Velika stvar

Naš košarkaški reprezentativac uvršten je u idealnu petorku 6. kola kvalifikacija za Eurobasket 2022. Također, naš centar se nalazi i u konkurenciji za MVP-a 6. kola kvalifikacija.

Nakon povratka iz Latvije, gdje smo ostvarili posljednje dvije pobjede, igrači su bili umorni, ali kako kažu, sve to se lako podnosi nakon ostvarenog rezultata.

- Napravili smo veliku stvar. Bili smo konstantni cijele kvalifikacije, iako smo nailazili i na probleme. Mislim da smo potpuno zasluženo ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo. Osim toga, sigurno nije mala stvar to što smo u kvalifikacijama bili nabolji u Evropi. Naći se na takvoj poziciji ispred velesila poput Francuske ili Rusije i drugih, nešto je što nas svakako čini jako zadovoljnima – kaže Kamenjaš za „Avaz“.

Prema njegovim riječima, a s tim se malo ko neće složiti, kompletna reprezentacija zaslužuje najviše ocjene.

- Ponosan sam na cijeli tim. Davali smo se sve od sebe i stigla je zaslužena nagrada za sve nas koji smo dio tog tima, ali za naše ljude – naglašava bh. košarkaš.


Novi podstrek


A stigla je i indivudualna čast, a Kamenjaš je smatra kao dodatni podstrek.

- Vidio sam da sam u najboljoj petorci kola. Svakako da mi to puno znači, ali, prije svega, kao motivacija za daljnji rad i samopuzdanje.

I to mi govori da je sve u mukotrpnom radu i da tako trebam nastaviti – mišljenja je Kenan Kamenjaš.

Bh. selekcija još ne zna protivnike na Eurobasketu koji će se igrati naredne godine, a očekivanja su velika.

- Sigurno da imamo još mnogo toga pokazati. Kada nam se priključe Jusuf Nurkić, Džanan Musa i Miralem Halilović, mnogo ćemo se pitati na Evropskom prvenstvu. Nismo rekli zadnju riječ i možemo biti hit Eurobasketa – najavljuje Kamenjaš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.