EUROBASKET 2022

FIBA uvrstila Kenana Kamenjaša među najtalentovanije košarkaše Evrope

Kamenjaš je odigrao veliku ulogu u uspješnoj priči BiH, saopćeno je iz FIBA-e

Kamenjaš je efikasno pretvarao dodavanja saigrača u poene i stvarao njima prostor za šuteve. Arhiva

Piše: G. Šumar

26.2.2021

Nakon završetka kvalifikacija za Eurobasket FIBA je izabrala Top 10 najtalentovanijih košarkaška Evrope među kojima je i naš reprezentativac iz Sparsa Kenan Kamenjaš (21).  

- Kamenjaš je odigrao veliku ulogu u uspješnoj priči BiH. Bio je sastavni dio obje pobjede BiH u posljednjem prozoru protiv Grčke i Bugarske. Efikasno je pretvarao dodavanja saigrača u poene i stvarao njima prostor za šuteve, piše - između ostalog, FIBA.

Naš 21-godišnji centar je imao je odličnu statistiku u kvalifikacijama za Eurobasket u kojim je - u prosjeku, ubacivao 16,4 poena, uz 8,6 skokova, a davao je veliki doprinos u defanzivnoj igri.

Pored Kamenjaša, u  FIBA Top 10 najvećih talenata Evrope su i Filip Petrušev (Srbija), Alperen Sengun (Turska), Mihai Maciuca (Rumunija), Džeremi Sočan (Jeremy Sochan - Poljska), Aleksander Belcerovski (Belcerowski - Poljska), Henri Drel (Drell - Estonija), Kej van der Vurst de Fris (Keye van der Vuurst de Vries - Nizozemska), Mateo Spanjolo (Matteo Spagnolo - Italija) i Konstantin Kostadinov (Bugarska).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.