KORONAVIRUS

Sedam zaraženih u NBA ligi

Stavljeni u karantin

Reptorsi najviše pogođeni. AGENCIJE

A. Vatreš

4.3.2021

Od 456 igrača testiranih na posljednjem testu na COVID-19 sedam je bilo pozitivno, objavila je NBA liga ne navodeći njihova imena.

- Svako ko je imao pozitivan test ili je utvrđeno da je bio u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, izoliran je ili stavljen u karantin - objavila je NBA liga na svojoj stranici, prenosi Hina.

Trenutno najviše problema imaju u redovima Toronto Reptorsa zbog čega je odgođena utakmica protiv Čikago Bulsa u nedjelju. Pomaknut je i termin utakmice protiv Detroita jer Reptorsi nisu imali na raspolaganju najmanje osam igrača.

U skladu sa zdravstvenim i sigurnosnim protokolima lige kod Reptorsa su izvan stroja Paskal Sijakam (Pascal Siakam), Fred Vanvlit (VanVleet), Ou Džej Anunobi (O.G. Anunoby), Malakaj Flin (Malachi Flynn) i Patrik Mekou (Patrick McCaw).

Mediji navode kako su među igračima koji su navedeni na popisu izoliranih i centar Los Anđeles Lejkersa Mark Gasol (Marc), član Njujork Niksa Derik Rouz (Derrick Rose) i igrači Sakramento Kingsa Džabari Parker (Jabari) i Hasan Vajtsad (Hassan Whiteside).

Međutim, to ne znači da i oni imaju koronavirus, već da su možda bili izloženi osobi pozitivnoj na COVID-19 ili imaju neuvjerljiv test.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.