NBA LIGA

Embid i Simons isključeni s All-Star utakmice

Kontakt sa zaraženom osobom

Simons i Embid. AGENCIJE

A. Vatreš

7.3.2021

Košarkaši Filadelfija 76ersa Džoel Embid (Joel Embiid) i Ben Simons (Simmons) isključeni su s All-Star utakmice u Atlanti zbog kontakta s pozitivnom osobom na koronavirus, objavila je NBA liga.

All-Star utakmica je na rasporedu u noći s nedjelje na ponedjeljak, a zvijezde Siksersa su otpale jer su bile u kontaktu sa zaraženom osobom, prenosi Hina.

Embid i Simons su prije puta u Atlantu posjetili frizera koji je bio pozitivan na koronavirus. Obojica igrača doputovala su u Atlantu, međutim, nisu bili u kontaktu s ostalim zvijezdama. NBA ne planira zamijeniti nijednog igrača na All-Star spisku.

Embid ima prosjek od 30.2 koša i 11.6 skokova u 30 utakmica ove sezone, dok Simons prosječno bilježi 16.1 poen, 7.9 skokova i 7.6 asistencija u 31 utakmici.

Embid je trebao igrati u početnoj petorici Tim Durenta, a Simons je određen kao rezerva za tim Lebron.

All-Star utakmica će imati humantirani karakter pa će tako Džejmsova ekipa igrati za Thurgood Marshall College fond, a Durentova za United Negro College fond koji pomažu u školovanju djece Afroamerikanaca.

Ukupno će biti prikupljeno 1,75 miliona američkih dolara. Inicijalno će svaki fond dobiti po 500.000 dolara, a potom će po 150.000 biti donirano onom fondu čiji će tim pobijediti u svakoj od prve tri tri četvrtine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.