EUROBASKET

Selektor Lojo nakon žrijeba: Dobro je da smo izbjegli domaćine Evropskog prvenstva

Pokušat ćemo nakon 22 godina napraviti dodatni iskorak

Lojo: Respketabilni protivnici. Arhiv

N. Demirović

8.3.2021

Voljom žrijeba koji je održan danas, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će na Eurobasketu u grupi sa selekcijama Turske, Slovenije i Belgije. 

Jasno je da na smotri najboljih reprezentacija Evrope nema laganih protivnika, a u našem taboru vlada zadovoljstvo onim što smo dobili nakon sjajno odigranih kvalifikacija.

Selektor Goran Lojo imao je određene želje prije žrijeba, a one su postale i stvarnost. 

- Drago mi je što smo izbjegli Francusku i Španiju, domaćine Evropskog prvenstva. To mi je bila želja prije izvlačenja - kaže selektor Lojo. 

On je svjestan da neće biti lako i da protivnici nisu nimalo naivni. Posebno se to odnosi na Belgiju.

- Belgija je posljednjih godina jedna od najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi. U našoj grupi su tri selekcije koje zaslužuju respekt. Zna se da je Turska košarkaška velesila, a da Slovenija bilježi zapažene rezultate - naglašava Lojo.

Evropsko prvenstvo je takmičenje 16 najboljih selekcija, a Lojo najavljuje da će naš tim tražiti priliku za dodatni iskorak.

- Nakon sjajnog uspjeha i plasmana na Evropsko prvenstvo sigurno ćemo sve učiniti da se što bolje pripremimo za svakog protivnika. Pokušat ćemo nakon 22 godine napraviti dodatni iskorak. Nadam se da će naše igračice biti zdrave i da ćemo u najjačem sastavu otići na ovo veliko takmičenje - kaže selektor bh. tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.