NBA LIGA

Čudo se ipak nije desilo, Musa se za sada ne vraća u NBA, završena trejd pijaca

Razmjene među klubovima više nisu moguće

Musa: Ostaje u Eefsu. Arhiv

N. Demirović

25.3.2021

Iako je tiho stigla najava da bi se Džanan Musa mogao vratiti u Bruklin, od toga bar za sada neće biti ništa. Završena je trejd pijaca u NBA ligi. Barem što se tiče razmjena igrača između klubova, koji sad do doigravanja još mogu potpisivati slobodne igrače, odnosno one veterane s kojima će se - bit će ih popriličan broj - ovih dana raskidati ugovori. 

Da li u nekom razvoju događaja, ukoliko zaista postoji interes Bruklina, Musa može postati slobodan u Efesu, što bi donijelo povratak u SAD, to za sada nije poznato.

Najveća priča u četvrtak bio je Orlando, koji je napravio rijetko viđeno rastavljanje ekipe s obzirom da su s Floride otišla tri najbolja igrača - Nikola Vučević u Čikago, Aron Gordon u Denver i Evan Furnije (Fournier) u Boston. S druge strane, također na Floridi, Majami se dramatično pojačao jer je iz Hjustona "za kikiriki" dobio dvostrukog All-Star igrača Viuktora Oladipa (Victor). 

Aktealni NBA viceprvaci bi uskoro mogli postati još i ozbiljniji konkurent za velike stvari jer na putu iz San Antonija je Lamarkus Odlridž (LaMarcus Aldridge), koji je pred dogovorom oko raskida ugovora sa Spursima, dok mu je Majami prvi izbor za nastavak karijere.

Fantastičan posao odradio je i Čikago, kojem je do četvrtka navečer centarski par bio Vendel Kareter (Wendell Carter) - Danijel Geford (Daniel Gafford), dok su sada to Nikola Vučević i Danijel Tajs (Daniel Theis), koji je stigao iz Bostona. 

Na papiru osjetno jači nakon "trade deadlinea" je i Denver. Osim što su dobili neupitnog startera u Aronu Gordonu, pronašli su i čovjeka koji će moći odmorati Nikolu Jokića - vratio se Džaval Megi (JaVale McGee) koji je nakon osvajanja naslova s Lejkersima potpisao za Klevlend, prenose "Sportske novosti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.