NJEMAČKA

Lojo: Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji kluba

Jedva čekam okupljanje reprezentacije, koje bi trebalo biti 9. maja u Sarajevo

G. Šumar

Goran Lojo

Foto: Arhiva


Selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH Goran Lojo je s njemačkim Gotingenom eliminisan u četvrtfinalu Bundeslige od favoriziranog Marburga,

- Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji kluba, to dovoljno govori o našem ovosezonskom rezultatu, rekao je Lojo za "scsport.ba" i dodao:

- Moramo biti zadovoljni, pogotovo zbog otežavajućih okolnosti u kojima smo često igrali, usljed pandemije. Naravno da uvijek ima prostora za napredak, stoga ćemo pokušati još jedan korak naprijed napraviti iduće sezone.

Sada će se selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH okrenuti planiranju priprema za Eurobasket, koje se održava u junu ove godine.

- Jedva čekam okupljanje reprezentacije, koje bi trebalo biti 9. maja u Sarajevo. Nakon toga ćemo dio priprema odraditi na nekoj od planina, a zatim su u planu i prijateljske utakmice. Najmanje četiri ćemo odigrati do Evropskog prvenstva, možda na kraju i šest-sedam. Ništa nećemo prepustiti slučaju, želimo potpuno spremni dočekati Eurobasket, konstatuje Lojo.

Reprezentacija BiH se nalazi u grupi C sa selekcijama Belgije, Turske i Slovenije. Utakmice prve faze Zmajice će igrati u francuskom Strazburu od 17. do 20. juna.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na