NBA LIGA

Šok vijest iz Amerike, došao da osvoji titulu, ali odmah završio karijeru

Ustanovljeni problemi sa srcem

Oldridž: Posvetit će se sebi i porodici. Twitter

N. Demirović

15.4.2021

Šokantna vijest za ljubitelje košarke stigla je iz Amerike, gdje je centar Bruklina Lamarkus Oldridž (LaMarcus Aldridge) završio karijeru. On je tek je stigao u Netse sa namjerom da im pomogne da osvoje titulu, ali je zbog problema sa srcem morao je okončati karijeru.


Poslije dvije sedmice

Čuveni košarkaš rođen 1985. sam je potvrdio ovu vijest na svojim profilima na društvenim mrežama. On se povukao poslije samo dvije sedmice u Netsima.

- Danas teška srca pišem ovo pismo. Odigrao sam posljednju utakmicu i tokom nje sam imao problem sa nepravilnim radom srca. Kasnije te večeri, stanje je postajalo još teže, što me je dodatno zabrinulo. Slijedećeg jutra, rekao sam ekipi šta se događa i oni su se pobrinuli da odem u bolnicu i na preglede. Iako mi je sada bolje, to što sam doživio sa srcem je jedno od najstrašnijih stvari koje sam ikad prošao.

Uz sve navedeno, donio sam tešku odluku da se povučem iz NBA lige. Tokom 15 godina stavljao sam košarku na prvo mjesto, a sada je vrijeme da stavim zdravlje i svoju porodicu na vrh liste. Zahvalan sam na svemu što mi je ova igra dala - sjajne uspomene, uključujući sve uspone i padove i prijateljstva koja ću čuvati zauvijek.


Portalnd trejdovao mršavog klinca

Hvala Portlandu jer me je draftovao kao mršavog klinca iz Teksasa i što mi je dao šansu. Portland mi je pružio nezaboravne godine. Uvijek će biti u mom srcu. Hoću da zahvalim i Spursima, jer su me pustili u svoju porodicu i dali su mi petzabavnih godina.

Na kraju, hoću da zahvalim i Bruklinu. Željeli ste me zbog mene. U igri koja mijenja toliko stvari, pitali ste me da dođem i da radim što radim, što je bilo sjajno čuti. Žao mi je što nije trajalo dugo, ali definitivno sam se zabavio dok sam bio dio ove posebne grupe. Nikad ne znate kada će se nešto završiti, tako da se pobrinite da uživate u svemu svakoga dana. Ja iskreno mogu da kažem da sam radio to - napisao je Oldridž.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.