NBA LIGA

Hardenova obnova povrede pokvarila slavlje Netsa u Nju Orleansu

Ne zna se kad će se vratiti na parket

Harden: Nazadovao u procesu rehabilitacije. AGENCIJE

A. Vatreš

21.4.2021

Bruklin Netsi (39-19) su se trijumfom 129:134 na gostovanju u Nju Orleansu izjednačili po broju pobjeda s Filadelfija 76ersima (39-18), vodećom ekipom Istočne konferencije NBA lige, ali im je slavlje pokvarila vijest o obnovi povrede Džejmsa Hardena (James Harden) te je upitno kada će se moći vratiti na parket.  

Netsi su objavili da je Harden ponovno osjetio bol u butnom mišiću te da je na pretrazi magnetskom rezonancom ustanovljeno da je "nazadovao u procesu rehabilitacije". Nije precizirano o kakvoj je povredi riječ, ali je saopćeno da se ne zna kad će se Harden moći vratiti na parket, prenosi Hina.

Harden je posljednji nastup imao prije dvije sedmice i propustio je već sedam utakmica.

U pobjedi nad Pelikansima, do koje su došli i bez Kevina Durenta (Durant), Netse je predvodio Kajri Irving (Kyrie) s 32 koša i osam asistencija. Džo Heris (Joe Harris) je ubacio 24, a Lendri Šamet (Landry Shamet) 18 poena, dok je igrače s klupe predvodio Blejk Grifin (Blake Griffin) s 16 koševa i osam skokova. Od devetorice igrača koji su igrali, čak sedmorica su imali dvocifiren učinak, a Brus Braun (Bruce Brown) je sa 11 koševa i 11 skokova ostvario dabl-dabl.

Pelikanse je s 33 koša i sedam skokova predvodio Zajon Vilijamson (Zion Williamson), a Brendon Ingram (Brandon) ubacio 27 poena. Nju Orleans je doživio četvrti uzastopni poraz i s učinkom 25-33 se nalazi na 11. mjestu sa značajnim zaostatkom za desetim San Antonio Sparsima (28-28). Prema ovosezonskim NBA pravilima ekipa koje će nakon osnovnog dijela od 72 utakmice nalaziti između sedmog do desetog mjesta u obje konferencije sudjelovat će u turniru za plasman u doigravanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.