KOŠARKA

Održana vanredna sjednica Skupštine ABA lige: Zvezda povlači tužbu

Na vanrednoj sednici Skupštine jednoglasno je izglasano devet tačaka dnevnog reda, uključujući i vođenje Lige od strane predsjedništva u sastavu FMP, Mornar i Zadar.

ABA liga je uspjela u posljednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire. Arhiva

Piše: G. Šumar

22.4.2021

Na inicijativu dosadašnjeg predsedavajućeg ABA lige i direktora Cibone Domagoja Čavlovića, uz prisustvo svih klubova regionalnog takmičenja, održana je vanredna sjednica Skupština na kojoj su se, kako navodi Crvena zvezda, klubovi vratili principima na kojima je regionalna liga i nastala 2015. godine.


Potvrđen status Primorske

- Na vanrednoj sednici Skupštine jednoglasno je izglasano devet tačaka dnevnog reda, uključujući i vođenje Lige od strane predsjedništva u sastavu FMP, Mornar i Zadar. Ovo tijelo će predsjedavati ligom do dogovorenog preoblikovanja koje se očekuje u septembru, što je utvrđeno i dogovoreno od strane svih klubova. Također, usvojeni su interni akti lige (koji su od početka sezone uslijed neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku 'radno'), status direktora i sportskog direktora Lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone, piše u saopštenju KK Crvena zvezda.

Skupština je potvrdila status Primorske koja je istupila iz Lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i kovid-protokole i pravilnik o radu sudijskog dijela. Zvezda je konačno zadovoljna, pa će i odustati od tužbi protiv ABA lige.


Jedinstvo svih klubova

- S obzirom da je zaključno sa odlukama donijetim na sjednici ispunjeno sve što je Crvena zvezda zahtjevala u tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, klub će povući svoje tužbe. Smatra da je ovakvim djelovanjem i jedinstvom svih klubova i to prije završetka ligaškog dijela sezone, ABA uspjela u posljednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja redovne Skupštine koju će zakazati Predsjedništvo ABA lige, piše u saopćenju Zvezde

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.