NBA LIGA

Jokić : Eks Jugoslavija protiv SAD? Bilo bi lijepo i zanimljivo

Denver je slavio na svom parketu sa 120:96, uz 53. dabl-dabl učinak srbijanskog centra ove sezone – 24 poena, 15 asistencija.

Jokić i Nurkić. Arhiva

G. Š. / Marca

27.4.2021

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić zadovoljan je zbog pobjede nad Memfis Grizlisima i poručuje da je dobra odbrana bila ključ utakmice. Denver je slavio na svom parketu sa 120:96, uz 53. dabl-dabl učinak srbijanskog centra ove sezone – 24 poena, 15 asistencija.


Teško je dobro šutirati kada ste u seriji gostovanja

- Prošli put smo igrali dva produžetka sa njima, a sada nisu baš dobro šutirali. Vjerovatno je i do naše odbrane i do toga da ih nije išao šut. Njihovi glavni igrači šutirali su loše – Bruks, Melton, Džekson… Negdje je bila dobra odbrana, a negdje su bili loši šutevi. Teško je dobro šutirati kada ste u seriji gostovanja. Mi smo dobro igrali, lopta se dobro kretala i ovo je bila dobra utakmica - rekao je Jokić i dodao:

- Odlični su bili i igrači sa klupe. Postoje utakmice kada ne šutiraju dobro, ali sinoć su bili dobri. Igraju na pravi način, posebno su bili dobri krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Rivers je bio dobar, Džamajkl, Šek Harison, svi su bili dobri.

Osvrnuo se Džoker i na cjelokupnu sezonu Denvera.

- Nismo imali Majkla Portera na početku sezone, sada nemamo Džamala Mareja. Malo smo imali kompletan tim. Imamo i neke nove igrače, a i dalje se navikavamo jedni na druge. Dok god pobjeđujemo svi smo sretni. Porter je odličan. Agresivan je, sve radi dobro i odbranu je popravio.


Drim tim

Za kraj, Jokić je prokomentarisao i tekst španske „Marke“ u kojem se navodi da bi reprezentacija sa igračima iz bivše Jugoslavije danas pobijedila Sjedinjene Američke Države:

- Nisam čuo za to, ali bilo bi lijepo i zanimljivo.

Drim timu bi se suprotstavili Nikola Jokić, Luka Dončić, Nikola Vučević, Bogdan Bogdanović, Goran Dragić, Jusuf Nurkić…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.