BERLIN

"Zmajevi" saznali imena protivnika na Eurobasketu

Reprezentacija BiH, iako je bila prvoplasirana u svojoj kvalifikacijskoj grupi, smještena je u posljednji, šesti jakosni šešir

Reprezentacija BiH, iako je bila prvoplasirana u svojoj kvalifikacijskoj grupi, smještena je u posljednji, šesti jakosni šešir. KSBiH

Piše: G. Šumar

29.4.2021

Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo košarkaša obavljen je danas u Berlinu. Podsjetimo, reprezentacija BiH, iako je bila prvoplasirana u svojoj kvalifikacijskoj grupi, smještena je u posljednji, šesti jakosni šešir.

U prvom šeširu su nosioci grupa - Španija, Srbija, Grčka i Francuska, a u drugom Litvanija, Rusija, Italija i Češka. U trećem jakosnom šeširu su Poljska, Hrvatska, Turska i Slovenija, dok su u četvrtom Njemačka, Ukrajina, Finska i Gruzija. Belgija, Mađarska, Izrael i Velika Britanija su u petoj jakosnoj grupi, a u posljednjem šeširu su Bosna i Hercegovina, Nizozemska, Estonija i Bugarska.


Izabranici selektora Vedrana Bosnića igrat će u grupi B, zajedno sa selekcijama Francuske, Litvanije, Slovenije, Njemačke i Mađarska.

GRUPA A (Tbilisi): Gruzija, Turska, Španija, Rusija, Belgija, Bugarska.

GRUPA B (Keln): Njemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija, Mađarska, BOSNA I HERCEGOVINA.

GRUPA C (Mlano): Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija.

GRUPA D (Prag): Češka, Poljska, Srbija, Finska, Nizozemska.


Eurobasket 2022 će se igrati od 1. do 18. septembra naredne godine u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji. Ukupno 24 reprezentacije će se boriti za titulu prvaka Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.