NBA LIGA

Drama u Arizoni: Skromna partija Jusufa Nurkića

Pet sekundi prije kraja Robert Kovington je propustio priliku povećati prednost Blejzersa - promašio je dva slobodna bacanja kod vodstva gostiju od 116:117, a zatim je faul na drugoj strani napravljen faul na Devinu Bukeru

Nurkićev Portland je trenutno šesti na tabeli. NBA liga

Piše: G. Šumar

14.5.2021

Pobjednička serija Portlanda našeg Jusufa Nurkića od pet mečeva prekinuta je u Arizoni, gdje je Finiks slavio nakon drame u finišu meča.

Pet sekundi prije kraja Robert Kovington (Covington) je propustio priliku povećati prednost Blejzersa - promašio je dva slobodna bacanja kod vodstva gostiju od 116:117, a zatim je faul na drugoj strani napravljen faul na Devinu Bukeru (Booker), a bek Sansa je bio mirne ruke i pogodio oba penala za 118:117.

Ispostavit će se da je to konačan rezultat susreta, s obzirom da je pokušaj Si Džej Makoluma (CJ McCollum) sa skoro pola terena, uz zvuk sirene, bio neuspješan.

Najefikasniji kod Finiksa bili su Kris Pol (Chris Paul - 26 poena) i Mikel Bridžiz (21), dok Portlandu nije pomogla ni fenomenalna partija Dejmijan Lilard (Damian Lillard - 41 poen).

Naš najbolji košarkaš Nurkić je za 26 minuta u igri postigao sedam poena, osam skokova, tri asistencije, dvije ukradene lopte i jednu blokadu. Također, bio je dosta nervozan, pogotovo nakon što je dobio tehničku u trećoj četvrtini zbog rasprave sa sudijama.

Finiks je trenutno drugi na Zapadu s omjerom 49-21, a Portland šesti (41-30) i ostao mu je još jedan meč u regularnom dijelu sezone protiv Denver Nagetsa.

Nurkićev učinak protiv Finiksa. Sofascore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.