EUROBASKET

Košarkaški savez Francuske potvrdio: Na utakmicama "Zmajica" moći će prisustvovati najviše 3.000 gledalaca

Košarkaški savez Francuske, u saradnji sa tamošnjim Ministarstvom sporta i lokalnim vlastima, priredio je i protokol za sve koji žele prisustvovati utakmicama Evropskog prvenstva za košarkašice u Strazburu

"Zmajice" su u grupi C. KSBiH

Piše: G. Šumar

19.5.2021

Košarkaški savez Francuske ranije je najavio, a sada i ozvaničio odluku da će utakmice grupa C i D predstojećeg Eurobasketa za žene (strasburška dvorana "Rhenus Sport"), organizovati uz prisustvo gledalaca na tribinama. Podsjećamo, upravo u Strazburu nastupat će ženska košarkaška reprezentacija BiH (grupa C).

- Oduševljeni smo mogućnošću da ugostimo publiku u Strazburu. Sve će biti na svom mjestu kako bismo upriličili jednu lijepu košarkašku priredbu, naravno, uz poštovanje svih predviđenih mjera… Znam i da će gledaoci pozitivno odgovoriti. Jedva čekamo da vidimo njih i igračice zajedno na jednom mjestu” istakao je predsjednik Košarkaškog saveza Francuske Jean-Pierre Siutat.

Upravo je Košarkaški savez Francuske, u saradnji sa tamošnjim Ministarstvom sporta i lokalnim vlastima, priredio i protokol za sve koji žele prisustvovati utakmicama Evropskog prvenstva za košarkašice u Strazburu. Kapacitet dvorane "Rhenus Sport" inače je 5.600 mjesta, ali kako bi se ispoštovali epidemiološki propisi svaki meč će moći posmatrati s tribina najviše 3.600 gledalaca, što je i dalje svakako impresivna brojka u aktuelnim okolnostima.

Ulaznice su ponuđene u različitim paketima, po cijenama od sedam eura i više. Mogu se kupiti online putem ovog LINKA.

Raspored utakmica grupe C:

17. juni

BiH – Belgija (15 sati)

Slovenija – Turska (18)

18. juni

Turska – BiH (12)

Belgija – Slovenija (15)

20. juni

BiH – Slovenija (12)

Turska – Belgija (15)

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.