TUZLA

Jusuf Nurkić donirao 420.000 KM Domu zdravlja za kupovinu mamografa

Moram se zahvaliti u ime Vlade TK porodici Nurkić i našem dobročinitelju Jusufu koji godinama pomaže, možda javnost to i ne zna, rekao je Vedran Lakić, ministar finansija Tuzlanskog kantona

Jusuf Nurkić. Arhiva

Piše: G. Šumar

20.5.2021

Fondacija „Fondacija „Jusuf Nurkić“ donirala je 420.000 KM, a Vlada Tuzlanskog kantona 40.000 KM tuzlanskom Dom zdravlja za kupovinu mamografa“ donirala je 420.000 KM, a Vlada Tuzlanskog kantona 40.000 KM tuzlanskom Dom zdravlja za kupovinu mamografa. 

- Moram se zahvaliti u ime Vlade TK porodici Nurkić i našem dobročinitelju Jusufu koji godinama pomaže, možda javnost to i ne zna, i pomaže u svim segmentima društva. Najviše kantonu u kojem je ponikao i svoju općinu. Zaista mu mnogo hvala – rekao je Vedran Lakić, ministar finansija Tuzlanskog kantona.

Fondacija “Jusuf Nurkić” je preko UNDP-a i Vlade TK dala podršku aktivnostima prevencije raka dojke, a očekivanja su da će liste čekanja u Domu zdravlja biti znatno kraće.

- Mamograf je ovdje, danas je zvanično isporučen, to je rezultat finansijske pomoći prvenstveno našeg košarkaša Jusufa Nurkića, ali i uz osigurano finansijsku kontribuciju Vlade TK. Zbilja mi je želja da i ubuduće nastavimo realizovati slične projektne aktivnosti kako razvojnog karaktera tako i one koje imaju veliki značaj za naše građane – rekao je Aldin Međedović, predstavnik UNDP-a.

Predstavnik Fondacije „Jusuf Nurkić“, inače tetak našeg košarkaša, dr. Elvedin Trakić je najavio kako će se i dalje podržavati transparetni i projekti važni za širu društvenu zajednicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.