REPREZENTACIJA

Lojo: U kontaktu sam sa Džons, igra vjerovatno najbolju košarku u karijeri

Selektor košarkašica Bosne i Hercegovine

Lojo: Jedva čekam da se priključi ekipi. Arhiv

E. Ćosić

24.5.2021

Zmajice se trenutno nalaze u Fojnici, gdje su, nakon 12-dnevnog boravka na Vlašiću, nastavile pripreme za Eurobasket, a selektor Goran Lojo koristi svaku priliku da prati utakmice jedne od najboljih košarkašica Džonkel Džons (Jonquel Jones).

Bh. reprezentativka je bila jedna od najboljih igračica u sinoćnjoj pobjedi Konektitut Suna nad ekipom Las Vegas Asesa od 72:65. Džons je susret završila sa 19 poena i 11 skokova. Ovo je bila peta pobjeda Konektitut Suna zaredom, što je klupski rekord, a reprezentativka Bosne i Hercegovine je uvezala 4. double - double učinak. 

- Naravno, jako me raduju odlične igre koje Džonkel pruža na startu WNBA sezone. Njena statistika također govori da je trenutno jedna od najboljih košarkašica kompletne lige, samim tim i na svijetu. U kontaktu smo, ona je poručila kako jedva čeka da se priključi reprezentaciji pred naš nastup na Evropskom prvenstvu idućeg mjeseca. Vjerujem da ne trebam posebno naglašavati da i mi Džons nestrpljivo očekujemo, njen dolazak u BiH je predviđen 6. juna, govori Lojo za zvaničnu stranicu KSBiH.

- Sve se zasad odvija prema planu. U Fojnici smo od sinoć počeli više raditi na taktici i uigravanju akcija, utakmice protiv Hrvatske u Poreču 29. i 30. maja pokazat će kakav posao smo obavili proteklih dana, rekao je Lojo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.