KOŠARKA

Džordanu Klarksonu nagrada za najboljeg šestog igrača NBA lige

Kao rezerva je u 67 utakmica ubacivao 18.3 poena po utakmici što je najbolji prosjek ubačaja za igrača s klupe u historiji lige

A. Vatreš

Klarkson: Osvojio 407 glasova

Foto: AFP


Plejmejker Juta Džeza Džordan Klarkson (Jordan Clarkson) dobitnik je nagrade za najboljeg šestog igrača NBA lige za ovu sezonu.

Klarkson je u glasanju za najboljeg igrača koji ulazi s klupe osvojio 407 glasova u izboru 100 sportskih novinara s pravom glasa, a njih 65 postavilo ga je na prvo mjesto. Drugi u ovom izboru bio je još jedan igrač Džeza Džo Ingles (Joe) s 272 boda, odnosno 34 prva mjesta, dok je treće mjesto zauzeo plej Njujork Niksa Derik Rouz (Derrick Rose) sa 77 bodova i jednim prvim mjestom, prenosi Hina.

Twitter

Tokom sezone Klarkson je odigrao 68 utakmica, od toga je u 67 ulazio s klupe, te je prosječno ubacivao 18.4 koševa, 4.0 skokova i 2.5 asistencija. Kao rezerva je u 67 utakmica ubacivao 18.3 poena po utakmici što je najbolji prosjek ubačaja za igrača s klupe u historiji lige.

Zanimljivo, Klarkson je za osvajanje ove nagrade saznao tokom intervjua za televizijsku stanicu TNT kojeg je davao zajedno s Inglesom.

NA VRH

Podijeli članak na