KOŠARKA

Prvi čovjek Evrolige zabrinut za regularnost ABA lige

Bertomeu imao široko izlaganje o regionalnoj ligi

Bertomeu. Prošle godine u igri za pozivnicu bio još jedan član ABA lige. TWITTER

E. Ćosić

31.5.2021

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu (Jordi Bertomeu) imao je široko izlaganje o regionalnom košarkaškom takmičenju. On je poručio da je zabrinut za regularnost ABA lige.

Bertomeu je u Kelnu, gdje je jučer pobjedom Efesa nad Barcelonom završen 'Final Four', govorio o budućnosti Evrolige. Prvi čovjek najjačeg košarkaškog međunarodnog takmičenja je demantovao da je bilo razgovora sa klubovima sa Jadrana oko dugogodišnje licence u Evroligi. 

- Nismo do sada imali razgovore sa Partizanom i Crvenom zvezdom vezano za dugogodišnju licencu. Jadranski region vidimo kao veoma važan za košarku. Posljednjih godina smo prihvatali šampiona. Ali smo iskazali zabrinutost vezano za regularnost ovog takmičenja zato što je u prošlosti bilo nekih otvorenih stvari koje nismo spremni da prihvatimo. Ako pobjednik ABA ima prohodnost u Evroligu mi smo u poziciji da postavimo, hajde da kažemo, neke zahtjeve Ligi vezano za garantovanje regularnosti takmičenja. Ovo ćemo ponovo da stavimo na sto. Želimo takođe da znamo više o tome kako će upravljanje Ligom da se razvija ako hoće i dalje da ima pristup Evroligi - jasan je Bertoumeu.

Što se tiče ABA lige, u korist im ne idu skandali sa finalne serije u kojoj je na kraju Crvena zvezda slavila sa 3:2 u punoj hali kada su na snazi restrikcije i preventivne mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.