TURSKA

Nezapamćen debakl: Novi prvak Evrope pregazio Fenera

Utakmica finala plej-ofa turskog prvenstva

Fener zaleđen na -40. TWITTER

E. Ćosić

3.6.2021

Finale plej-ofa turskog prvenstva započelo je nevjerovatnom utakmicom Efesa koji je deklasirao Fenerbahče sa čak 40 poena razlike. Novopečeni prvak Evrope slavio je sa 111: 71 (21:21, 22:19, 37:11, 31:20). 

Izabranici Ergina Atamanta su bili prepuni samopouzdanja nakon osvajanja evropske krune, a "žrtve" odlične igre popularnih "Pivara" bili su košarkaši Igora Kokoškova. Na poluvremenu je Efes bio na svega dva poena prednosti, a onda potpuna rapsodija u 3. dionici koju su novi prvaci Evrope dobili sa 37:11. Čak 68 poena Efes je postigao u drugom poluvremenu, a nakon odlične 3. dionice sjajno su odigrali i u posljednjoj četvrtini koju su priveli u svoju korist sa 31:20.

Fener još uvijek osjeća posljedice koronavirusa, koji je harao ekipom tokom plej-ofa Evrolige. "Žuto-crni" su totalno van ritma, što je Efes znalački iskoristio i razbio ih kao nikad do sada.

Efesov Šejn Larkin (Shane) je bio najefikasniji pojedinac susreta sa 25 poena, a dodao je i tri skoka i jednu asistenciju. Vasilije Micić je ubacio 19 poena uz tri skoka i šest asistencija, dok u rosteru nije bilo Džanana Muse. Kod Fenerbahčea najefikasniji bio je Melin Mahmutoglu sa 19 poena.

Naredna utakmica finala igra se prekosutra. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.