PORTLAND

Jusuf Nurkić zabrinuo navijače: Ne znam da li ću se vratiti

Ostavljam to svom agentu , vidjet ćemo šta će se desiti - rekao je naš najbolji košarkaš

Jusuf Nurkić. Arhiva

G. Šumar

4.6.2021

Portland našeg Jusufa Nurkića sinoć je završio NBA sezonu, nakon gostujućeg poraza (115:126) od Denvera, koji je se ukupnim rezultatom 4:2 plasirao  u polufinale Zapadne konferencije. Naš najbolji košarkaš postigao je 13 poena, uz sedam skokova te po dvije asistencije i blokade. U tri od prethodnih pet utakmica Nurkić zaradio je po šest ličnih grešaka - ovog puta je to izbjegao, ali je četvrtu ličnu dobio u trećoj četvrtini i zbog toga je veći dio ostatka meča proveo na klupi.

Prioritet odmor

Nakon ispadanja iz plej-ofa navijače Portlanda je zabrinula izjava našeg centra, koji je rekao kako bi mogao napustiti klub.

- Ne znam da li ću se vratiti, rekao je Nurkić i dodao: 

- Ostavljam to svom agentu (Rich Paul - op.a.),  vidjet ćemo šta će se desiti. Koliko sada znam jeste da ću se ‘udaljiti’ od košarke kako bi se malo odmorio, a onda ćemo vidjeti koji će biti moj naredni korak. Nisam siguran da li se vraćam ili u kojem pravcu idem, to ćemo znati nešto kasnije.

Naš najbolji košarkaš nije htio razgovarati o krivcima za ispadanje iz plej-ofu.


Očekujem(o) odgovore

- Ne želim ni u koga upirati prstom. Postoje ljudi koji se bave time i koji će nam dati odgovor. Ovo ostavlja gorak ukus u ustima. Od ostalih saigrača sam dobio osjećaj da će se nešto mijenjati na kraju sezone u ovoj ekipi. Ukoliko situacija bude kako treba onda ću se vratiti, ali vidjet ćemo jer sada zaista ne znam ništa više, zaključio je Nurkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.