ŠIBENIK

Tužno sjećanje na nezaboravnog Dražena Petrovića ne blijedi

To je naša obaveza, dužnost kojom se odužujemo našem velikanu, i prilika kada našim najmlađim članovima pričamo o Draženu, njegovoj ulozi, životu i karijeri - poručio je Josip Milaković Jote

Prije 28 godina prerano i tragično nas je napustio legendarni košarkaš. Arhiva

G. Š. / Sportske novosti

7.6.2021

Svakog 8. juna posljednjih 28 godina u Šibeniku je sve u drugom planu. Naime, toga se dana od 1993. godine obilježavaju tužna godišnjica preranog i tragičnog odlaska legendarnog košarkaša Dražena Petrovića.

Isto vrijedi i za godišnjicu rođenja košarkaškog velikana (22. oktobar), kada se igraju brojni turniri i održavaju različite manifestacije.

Ova kao i prošla pandemijska godina zaustavila je neke planove, turnire i veća događanja za 28. godišnjicu pogibije košarkaškog Mocarta. Na samu godišnjicu tradicionalno se polažu vijenci i cvijeće na Draženov spomenik na Baldekinu, brojni košarkaški klubovi, savezi, udruženja, navijači, pojedinci i društveno političke strukture grada i županije.

- To je naša obaveza, dužnost kojom se odužujemo našem velikanu, i prilika kada našim najmlađim članovima pričamo o Draženu, njegovoj ulozi, životu i karijeri - poručio je Josip Milaković Jote, dugogodišnja alfa i omega omladinskog pogona s Baldekina, koja ponosno nosi ime proslavljenog košarkaša.

Nažalost, ove godine izostat će prigodni turniri, na vanjskom igralištu nadomak kultne dvorane Baldekin u toku su radovi na postavljanju nove podloge, a zbog epidemioloških razloga vježbanje u dvoranama pa tako i igranje turnira još nije dozvoljeno.

Ali, sjećanje na nezaboravnog kapitana anđeoskog lica, šibensku i hrvatsku košarkašku legendu ne blijedi. Štoviše, čini nam se kako godine odmiču da se Draženovo nasljeđe još više poštuje u gradu podno Šubićevca. Još samo da i Draženov klub krene stazom prema gore... - pišu "Sportske novosti",

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.