EUROBASKET

"Sretne smo što nam se priključila Džons"

- Drago nam je jer smo iz utakmice u utakmicu uspjevali da popravimo neke sitne detalje, sve je bolje izgledalo u svakom narednom meču, kaže Anđela Delić

Reprezentaciju BiH očekuje nastup na Eurobasketu. KS BIH

M. K.

8.6.2021

Ženska košarkaška reprezentacija BiH do kraja sedmice pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu obavljat će u Tuzli.

Zmajice su u dosadašnjem dijelu priprema za EP odigrale četiri kontrolna meča i upisale isto toliko poraza, ali razloga za zabrinutost nema.

To potvrđuju i riječi Anđele Delić, koja je ostavila jako dobar dojam u posljednjem susretu protiv Crne Gore (13 poena).

“Imali smo ukupno četiri prijateljske utakmice, dvije protiv Hrvatske u Poreču i dvije protiv Crne Gore u Podgorici. Drago nam je jer smo iz utakmice u utakmicu uspjevali u tome da popravimo neke sitne detalje, sve je bolje izgledalo u svakom narednom meču. Žao nam je, naravno, što nismo pobijedili, ali u zadnjoj utakmici smo došli do produžetka i generalno odigrale dosta dobro. Zadovoljni smo, pogotovo uzimajući u obzir da smo igrali bez Marice Gajić i Irene Vrančić. Svi smo sada sretni i što nam se Žonkel Džons (Jonquel Jones) priključila, odradit će sa nama zadnju sedmicu, još bolje ćemo se pripremiti za Evropsko prvenstvo”, konstatuje košarkaška reprezentativka BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.