NEVJEROVATNO

Tokom njegovog izbora na draftu puštena reklama za takose, a sad je MVP

Amerikanci posramili Jokića na draftu, srbijanski košarkaš se "revanširao"

E. Ćosić

Jokić: Prvi MVP iz Srbije

Foto: TWITTER


Nikola Jokić je najkorisniji igrač NBA lige za sezonu 2020/21. Košarkaš Nagetsa je prvi MVP iz Srbije i tek peti stranac u historiji najjače košarkaške lige.

Da stvar bude bolja, Jokić je ispisao historiju kao najniže draftovani igrač koji se domogao MVP nagrade, obzirom da su ga Nagetsi odabrali sa 41. pozicije. Ispisao je centar Denvera još jednu stranicu historije, obzirom da je i Vasilije Micić došao do MVP-a Evrolige, po prvi put u historiji nagrade za najkorisnije igrače dva najjača košarkaška takmičenja idu u istu državu.

Zanimljiv je i način na koji su nadobudni Amerikanci dočekali Jokića. O tome kakav je "garbage time" u draftu dobio Jokić svjedoči i podatak da kada ga je Denver izabrao, gledatelji prijenosa nisu mogli vidjeti tradicionalni dio šoua. Umjesto izlaska igrača nabinu i stavljanja na glavu šilterice kluba koji ga je izabrao, puštena je reklama za lanac restorana brze prehrane kojem su specijalnost takosi. Sada, kada je Jokić proglašen za najkorisnijeg igrača lige, video je postao viralan.

Više o temi Nikola Jokić

NA VRH

Podijeli članak na