BH. KOŠARKA

Saopćenje Igokee: Nećemo biti izbačeni

Mnogo problema u završnici prvenstva BiH

Igokea: Sve je ovo zasluga Amera Čolana. FACEBOOK

E. Ćosić

10.6.2021

Nakon što su svoje mišljenje o odluci Takmičarske komisije Košarkaškog Saveza BiH dali Sparsi i Borac, na red je došla i Igokea, treća ekipa kojoj je izrečena identična kazna - izbacivanje u niži rang i kazna od 3.000 KM.



Saopćenje Igokee prenosimo u cjelosti:

- Nastavlja se serija apsurda u vezi sa Košarkaškim savezom BiH. Godinama se borimo sa odsustvom smisla i osjećaja za takmičenja, klubove, igrače od strane čelnih ljudi Saveza.

Sjetimo se da Igokea jedne sezone nije igrala takmičenje, pa smo prošle godine do posljednjeg trenutka uslovljavani da igramo tri takmičenja, što je nečuveno u sportskom svijetu! Sve je to zasluga Amera Čolana, koji treba da je servis klubovima, a on je čovjek koji ruši sve. Zato će morati da ode sa funkcije koju sada obavlja.

Borac, Sparsi i Igokea neće biti izbačeni iz lige. Sva pravna sredstva ćemo iskoristiti i izborićemo se za to. To je sve što treba reći o današnjoj pompeznoj vijesti i do sada neviđenoj odluci komesara takmičenja.

Ovo je vrijeme kada će KSBIH da doživi promjene koje se već dugo odlažu, a to je valjana registracija Saveza, usklađena sa zakonima. Odlučivanje u skladu sa tim, a to je da KSRS ima 50% učešća i odlučivanja.

Kad se to završi, onda možemo dalje raditi što se košarke tiče - navedeno je u saopćenju kluba iz Aleksandrovca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.