NBA LIGA

Nezadrživi Mičel ruši Malonea, Milvoki se nije predao

Odigrana dva meča plej - ofa najjače košarkaške lige

Mičel: Prvi igrač od 1988. koji je za Džezere postigao 35+ poena na dvije vezane utakmice plej - ofa. TWITTER

E. Ćosić

11.6.2021

Kasno u ponoć odigrana su dva meča plej - ofa najjače košarkaške lige, a Juta Džezeri su na krilima nezadrživog Mičela (Mitchell) poveli sa 2:0 u seriji protiv Los Anđeles Klipersa (117:111). U drugom susretu Durent (Durant) je promašio šut za produžetke, pa je Milvoki pobijedio Bruklin i smanjio na 2:1 u seriji, bilo je 86:83.

Najefikasniji u pobjedničkom Juta Džezera bio je Donovan Mičel sa 37 poena, Džordan Klarkson (Jordan Clarkson) je dodao 24, Džo Ingls (Joe Ingles)19, a Bojan Bogdanović je meč završio sa 16 poena. Rudi Gober (Rudy Gobert), koji je proglašen po treći put zaredom za najboljeg defanzivca lige, susret je završio sa 13 poena i čak 20 skokova. Na drugoj strani, Kliperse je predvodio Redži Džekson (Reggie Jackson) sa 29 poena, Pol Džordž (Paul George) je ubacio dva poena manje, dok je Kavaj Lenard (Kawhi Leonard) dodao 21 poen od čega samo dva u posljednjoj dionici. Odličnu odbranu na Kavaju igrao je Bogdanović. 

Inače, Mičel je postao prvi igrač od 1988. godine i Karla Malonea koji je za Džezere postigao 35+ poena na dvije vezane utakmice plej - ofa. Naredna utakmica ovih rivala igra se u noći izmedju subote i nedjelje u Los Anđelesu.


U drugom meču Milvoki Baksi pobijedili su Bruklin Netse sa 86:83 i tako smanjili na 2:1. Bruklin je u posljednjim sekundama meča pokušao da izjednači i odvede meč u produžetak, ali Kevin Durent nije uspeo da pogodi trojku uz zvuk sirene.

Najzaslužniji za pobjedu Baksa bili su Kris Midlton (Khris Middleton) sa 35 poena i 15 skokova i Janis Adetokumbo (Jannis Antetokounmpo) sa dva poena manje i 14 uhvaćenih lopti. Na drugoj strani, Durent je meč završio sa 30 poena uz 11 skokova, Kajri Irving (Kyrie) je dodao 22, a Brus Braun (Bruce Brown) je utakmicu završio sa skorom od 16 poena i 11 skokova.

Naredna utakmica ove serije igra se nedjelju, takođe u Milvokiju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.