EUROBASKET

"Zmajice" spremne za veliko takmičenje, sretni smo da smo tu nakon 22 godine

Pripremali smo se dobro i dat ćemo najbolje od sebe, kaže Deura

Deura: Optimizam u našem timu. Arhiv

N. Demirović

16.6.2021

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra započinje svoj nastup na Evropskom prvenstvu. "Zmajice" će tako prvi put nakon 1999. zaigrati na velikom takmičenju, a prvi rival će im biti Belgija.

Danas je održana konferencija za medije našeg nacionalnog tima, a javnosti su se obratili selektor Goran Lojo i kapitenka Milica Deura.


Favorit turnira

- Pozdrav svima, sretni smo da smo tu nakon 22 godine, konačno ćemo učestvovati na Euru. Sutra imamo meč protiv Belgije koja je jedan od favorita turnira, pa tako i naše grupe. Pripremali smo se dobro i dat ćemo najbolje od sebe. Vidjet ćemo šta će se na kraju desiti, rekla je Deura.

Sa druge strane selektor Lojo je uvjeren da se "Zmajice" mogu nositi sa svima.

- Kao što je Milica rekla, sretni smo što smo tu nakon tako dugog vremena. Možemo se takmičiti sa svima, pobijedili smo Rusiju i učinit ćemo sve što možemo da prođemo ovu grupu. Belgija je jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka, ali ova generacija je spremna da se bori za svaku loptu. U kvalifikacijama smo pokazali da možemo igrati sa svima. Obećavam svima dobru utakmicu sutra, istakao je Lojo.

Kruna karijere

I Deura je imala optimističnu poruku.

- Ovo je kruna karijere za svaku košarkašicu koja će igrati tu. Poštujemo svakog, ali ne bojimo se nikoga i sutra ćemo samo dati svoj maksimum. Nadam se da ćemo imati jednu pobjedu koja je dovoljna da prođemo u narednu fazu, dodala je Deura.

Reprentacija BiH protiv Belgije igra sutra u 15 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.