EUROBASKET

Lojo: Sretan sam, pokazali smo karakter

Babić je dobro radila tokom cijelih priprema

Sa press-konferencije nakon meča. Scsport

G. Š. / Scsport

17.6.2021

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je senzacionalnu pobjedu na Eurobasketu protiv Belgije rezultatom 70:55. Belgija je bila veliki favorit u ovom susretu, no "Zmajice" su sjajnom igrom otvorile prvenstvo Evrope velikim trijumfom.


Belgija je bila veliki favorit

- Sretan sam. Veoma sretan. Pokazali smo karakter. Belgija je bila veliki favorit u ovoj utakmici, ali i u grupi. Pokazali smo da zaslužujemo pobjedu. Čestitam cijelom timu i ponosan sam na njih, rekao je selektor Goran Lojo na press konferenciji, prenosi Scsport.

Selektor naše reprezetacije istakao je da su "Zmajice" od pobjede protiv Rusije u kvalifikacijama u centru pažnje u našoj zemlji.

- Od naše pobjede protiv Rusije, ženska košarka, posebno nacionalni tim, sve vrijeme je u medijima i dobro smo praćeni. Dobili smo dosta podrške i to je veoma važno za razvoj ženske košarke, istakao je Lojo.

Džons (Jones) je na današnjem meču imala 13 poena i 17 skokova, dok je Babić bila najefikasnija sa 23 poena, a dodala je po dva skoka i dvije asistencije.

- Od Džons sam to očekivao, da će imati double-double učinak. Babić je dobro radila tokom cijelih priprema. Prema ovome ona je definitivno igračica utakmice, ali tim je tim”, dodao je selektor Zmajica.


Pozdav navijačima

Na kraju press konferencije Lojo se navijačima u BiH obratio na bosanskom jeziku.

- Pozdrav svim navijačima. Ovo je pobjeda za vas. Mi se uvijek borimo za svaku loptu, to smo pokazali. Sutra je novi dan. Idemo dati sve od sebe, rekao je Lojo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.