EUROBASKET

Delić: Ostavit ćemo srce na terenu protiv Francuske, a tad je sve moguće

- Psihički smo rasterećeni, bez rezultatskog pritiska protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta, kaže selektor Goran Lojo

Delić (25) obećala borbu za svaku loptu. FIBA

M. K.

23.6.2021

Naša najbolja ženska košarkaška selekcija večeras protiv Francuske (18 sati) igra najvažniju utakmicu u svojoj historiji.

Popularne Zmajice su u četvrtfinalu Eurobasketa, a sad imaju priliku da se plasiraju u Top 4 evropske selekcije.

Naravno, treba biti svjestan da će put do polufinala biti vrlo težak jer nas čeka najteži protivnik, Francuska, koja osim što je jedan od domaćina turnira, važi i za jednog od favorita za trofej. a u dvorani u Strasburu imat će veliku podršku i svojih navijača.

Bh. selektor Goran Lojo govorio je za zvaničnu stranicu KSBiH uoči meča: 

"Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe, kao i uvijek dosad. Psihički smo rasterećeni, bez rezultatskog pritiska protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Želimo pokazati da možemo igrati lijepu košarku. Bez obzira na ishod meča, u Valenciji nam slijedi nastavak borbe za ulazak u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ističe Lojo.

Bh. reprezentativka Anđela Delić poslala je optimističnu poruku uoči duela s Francuskom, te jasno stavila do znanja da bh. dame u Strasbur ne idu s "bijelom zastavicom". 

"Večeras od 18 sati očekuje nas utakmica protiv domaćina Francuske. Svi smo uzbuđeni i jedva čekamo meč koji ćemo igrati bez opterećenja. Dati ćemo sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Znamo da prolazimo dalje i idemo u Valenciju, ali mi ćemo se večeras boriti do kraja i sve je moguće, poručila je Delić u video poruci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.