RESPEKTUJE "ZMAJICE"

Selektorica Francuske: Bosna igra bez pritiska i može pobijediti svakoga

Valerie Garnier pohvalila bh. žensku košarkašku reprezentaciju

Garnier: Njen tim nije izgubio 717 dana. TWITTER

E. Ćosić

23.6.2021

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv Francuske za polufinale Eurobasketa. Naša reprezentacija je oduševila sve dosadašnjim nastupom na turniru. Riječi hvale za izabranice Gorana Loje imala je i selektorica Francuske, Valerie Garnier.

- Imamo recept za pobjedu, ali moramo ga primjeniti. Moramo se pomiriti sa tim da će Džonkel Džons (Jonquel Jones) da nam postiže poene. Imaju efikasan šut sa vanjskih pozicija, a mi se moramo prilagođavati kako utakmica bude odmicala. Moje djevojke su gledale meč protiv Hrvatske, vidjele su Bosanke. One u prosjeku postižu 73 poena, to je puno. Sjajno šutiraju za tri poena i biće neophodno da dobro igramo odbranu, rekla je Garnier, te dodala:

- Bosna i Hercegovina je mala zemlja, vidjeli ste njihovu reakciju nakon pobjede. Povezani su sa navijačima. Jako su opasan tim predvođen Džonkel Džons koja više nikome nije iznenađenje. Što je više navijača, bolja je atmosfera. Igračice se bolje osjećaju. Računam na to da će francuska publika nadjačati buku koju stvaraju navijači Bosne i Hercegovine - poručila je selektorica Francuske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.