MAESTRALNA ZMAJICA

Džons: Očekujem trijumf nad Švedskom, imamo pobjednički mentalitet

Bh. reprezentacija u subotu igra protiv Švedske

Džons: Imala čak 24 skoka protiv Francuske. FIBA

E. Ćosić

24.6.2021

Košarkašica reprezentacije Bosne i Hercegovine Džonkel Džons (Jonquel Jones) u jučerašnjoj utakmici četvrtfinala Eurobasketa protiv Francuske (67:80) pružila je još jednu fenomenalnu partiju. 

Osim što je postigla 29 poena, naturalizovana košarkašica s Bahama postavila je novi rekord evropskih prvenstava u broju skokova na jednom meču (24 skoka). Dosadašnji rekord dijelile su tri igračice sa po 21 skokom. O tom podvigu Džons, koju ostale Zmajice zovu Džej Džej (kako se na engleskom speluju prva slova njenog imena i prezimena – JJ), za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH je kazala:

- Obično nisam neko ko puno priča o statistici, ali sad moram reći da je zaista nevjerovatno postići nešto što će ostati u historiji Eurobasketa. Veoma sam uzbuđena i sretna što sam to imala priliku učiniti na ovom EP - govori Džons.


Našu reprezentaciju u subotu očekuje obračun sa Švedskom u Valenciji (12:00). U slučaju pobjede, BiH bi se plasirala na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

- Očekujem trijumf, naravno. Pobijedile smo u toliko utakmica, bile bismo razočarane kad bismo tek tako odšetale s Eurobasketa, a da nismo uspjele odškrinuti vrata SP. Švedska će se sigurno žestoko boriti, ali to je utakmica u kojoj možemo pobijediti. Takav je mentalitet naše ekipe, pobjednički - konstantuje Džonkel Džons.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.