NBA LIGA

Srušili Jokića i NBA zvijezde: Historijska partija Krisa Pola za finale Feniksa

Sansi su imali kontrolu u gotovo čitavom meču

Ovo je Feniksu prvo finale od 1993. godine. Agencije

A. Ka.

1.7.2021

Feniks Sans je u velikom finalu NBA lige, pošto je u utakmici broj šest finala zapadne konferencije savladao Los Anđeles Kliperse sa ubedljivih 130:103.

Sansi su imali kontrolu u gotovo čitavom meču, a od četvrte četvrtine i definitivno su prelomili meč i do kraja je bilo samo pitanje kojom će razlikom savladati Kliperse.

Na kraju je to bilo 27 razlike, čime su poslali poruku upozorenja i drugom finalisti, koji će doći iz duela finala istoka između Atlante i Milvokija, gde je trenutni rezultat 2:2 u seriji.

Briljirao je Kris Pol, koji je postigao 41 poen, čime je izjednačio svoj lični rekord u postignutim poenima u plej-ofu. Uz to je imao i osam asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte, a iz igre je šutirao 16 opd 24, a za tri poena 7 od 8.

Uz njega su doprinos dali i Devin Buker sa 22, Džae Krauder sa 19 i Deandre Ejton sa 16 poena i 17 skokova.


Kod Klipersa je najefikasniji bio Markus Moris sa 26 poena, dok je prva zvijezda tima Pol Džordž upisala 21 poen. Evidentno je bilo da je Klipersima nedostajao Kavai Lenard, glavni igrač ekipe, koji se povrjedio pred početak ove serije. Njegov nedostatak Klipersi nisu mogli da nadoknade.

Ovo je Feniksu prvo finale od 1993. godine, a ukupno treće u historiji franšize. Posljednji put su izgubili od Majkla Džordana i Čikaga, a prethodno od Bostona 1976. godine.

Feniks je ove sezone imao neverovatnu sezonu koju je nastavio i u plej-ofu. Najprije je savladao Lejkerse, zatim i Denver Nikole Jokića u plej-ofu, sada još jednog od glavnih favorita, a u finalu ih možda čeka i duel protiv Bogdana Bogdanovića i Atlante, koja također u plej-ofu ruši favorite na Istoku.

Naredni meč Atlante i Milvokija na programu je u noći između četvrtka i petka od 2:30 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.