NBA LIGA

Midlton odveo Bakse u prvo finale nakon 47 godina

Milvoki pobijedio Atlantu u šestoj utakmici finala Istočne konferencije

Midlton: Predvodio Bakse u izostanku Adetokumba. TWITTER

Avaz.ba

4.7.2021

Košarkaši Milvoki Baksa su drugi finalista ovosezonskog plej-ofa NBA lige. Baksi su predvođeni sjajnim Krisom Midltonom (Khris Middleton) pobijedili u šestom meču finalne serije Istoka Atlantu Havkse sa 118:107 i tako zakazali duel sa Finiks Sansima.

Nakon prilično izjednačene igre u prve dvije dionice, Milvoki je u trećoj razbio protivnika sa 15 poena prednosti (44:29). U toj četvrtini odličnu košarku odigrao je Midlton, koji je zatrpao koš Atlante i samostalno napravio seriju od 16 poena. On je iskočio kao predvodnik Baksa nakon što se u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije povrijedio Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo).

Midlton je meč završio sa 32 ubačena poena, a dodao je i četiri skoka i sedam asistencija, dok je Džru Holidej (Jr Holiday) ubacio 27 poena, a ubilježio je i po devet skokova i asistencija. Na drugoj strani najefikasniji bio je Kem Rediš (Cam Reddish) sa 21 poenom, jedan manje dodao je Bogdan Bogdanović. 

Za Atalantu je igrao i oporavljeni Tre Jang (Trae Young), ali nije mogao više od 14 poena koliko je ubacio za 35 minuta provedenih na parketu.

Baksi će u finalu igrati sa Finiksom i biće im to treće NBA finale. Prethodno su igrali 1974. i tada su ga izgubili od Bostona, dok su 1971. osvojili jedini NBA prsten pobjedivši Baltimor Buletse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.