UOČI IGARA U TOKIJU

Američki košarkaši upisali drugi poraz u nizu poslije 29 godina

Izabranike Grega Popoviča savladala selekcija Australije

Lilard: Drugi poraz "Drim tima". TWITTER

E. Ćosić

13.7.2021

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država su nakon šokantnog poraza od Nigerije izgubili i drugi pripremni meč pred Olimpijske igre u tokiju. Ovog puta savladala ih je Australija rezultatom 91:83.

Tako je "Drim tim" poslije 29 godina izgubio dva pripremna meča u nizu. Od 1992. godine su imali omjer od 54 pobjede i svega dva poraza u prijateljskim utakmicama, a sada su taj bilans poraza izjednačili kroz svega nekoliko dana. Problem za selektora Grega Popoviča (Popovich) i njegove izabranike koji će u Tokiju braniti zlatnu medalju.

SAD je pred kraj druge i početak treće četvrtine imao i dvocifrenu prednost, ali se ona istopila pred ulazak u posljednju dionicu. U neizvjensoj borbi do samog kraja Australija je bila bolja, te na krilima serije 10:1 upisala trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Peti Mils (Patty Mills) sa 22 poena, dok je Džo Ingls (Joe Ingles) dodao 17. U američkom taboru, Demijan Lilard (Damian Lillard) je imao 22, a Kevin Durent 17 ubačenih poena.

Naredni pripremni meč izabranici Grega Popoviča igraju u srijedu protiv Argentine. Inače, Igre u Tokiju su na programu od 23. jula do 8. augusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.