OLIMPIJSKE IGRE

Gaf trostrukog prvaka NBA lige, rekao da je Jugoslavija jedan od favorita u Tokiju

Legendarni Bajron Skot se obrukao komentarišući šanse reprezentacija na košarkaškom turniru na OI

Skot: Pomenuo i dvije selekcije koje se nisu ni plasirale. TWITTER

E. Ćosić

13.7.2021

Sve je manje vremena do početka Olimpijskih igara u Tokiju, a jedna od glavnih atrakcija trebao bi biti muški košarkaški turnir na kojem će zaigrati 12 reprezentacija.

Naravno da je glavni favorit selekcija Sjedinjenih Američkih Država, ali dva poraza u pripremnim utakmicama dali su za pravo ostalim selekcijama da se nadaju da mogu napraviti iznenađenje i osvojiti najsjajnije odličje.



"Tabloid TMZ" je tražio komentar o američkim šansama na turniru, a dao ga je trostruki osvajač NBA lige Bajron Skot (Byron Scott). 

- Zlato više nije zagarantirano SAD-u. Još uvijek mislim da je to nešto što definitivno možemo ostvariti: da se moram kladiti, uložio bih novac u SAD. Mislim da će Francuska također biti dobra ove godine, Jugoslavija je uvijek dobra, Rusija je uvijek dobra… Uvijek postoji ta jedna momčad. Ove bi godine to mogla biti Kina, no svaki put postoji jedna ekipa koja te iznenadi

Sve bi to bilo dobro, ali Jugoslavija u bilo kakvom pravnom obliku ne postoji od 2003. godine. Da stvar bude bolja, Skot je pomenuo i Rusiji i Kinu koje nisu ni izborili učešće na Olimpijskim igrama. Čini se da Skot ne prati dešavanja, barem ne ona van granica SAD-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.