NBA LIGA

Milvoki poravnao na 2:2 u finalu doigravanja

Junak Baksa bio je Kris Midlton koji je ubacio 40 poena

Midlton: Junak Baksa. TWITTER

E. Ćosić

15.7.2021

Milvoki Baksi slavili su u četvrtoj utakmici plej-ofa NBA lige protiv Finiks Sansa sa 109:103 i tako poravnali rezultat u finalnoj seriji na 2:2. Sjajnu utakmicu odigrali su Kris Midlton (Khris Middleton), koji je ubacio 40 poena za Bakse, od čega deset u posljednje tri minute meča i Janis Adetokumbo (Antetokounmpo) koji je ubacio 26 uz blokadu u jako bitnom trenutku.

Dosta izjednačena utakmica u kojoj su Sansi većinu susreta bili u vodstvu, da bi ono poraslo na devet poena do ulaska u posljednju dionicu. Zanimljivo da nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost tokom meča.

Na dvije minute i 52 sekunde do kraja rezultat je bio izjednačen (97:97), a onda na scenu stupa Midlton. On je utakmicu završio sa 40 ubačenih poena, dok je Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) imao 26 poena, 14 skokova i osam asistencija. 

Na drugoj strani briljirao je Devin Buker (Booker) sa 42 poena, a Džej Krauder (Jae Crowder) je meč završio sa 15 poena, osam skokova i tri blokade. Podbacili su Deandre Ajton (Ayton), koji je imao samo šest poena i Kris Pol (Chris Paul) koji je skupio svega deset poena, a imao je i pet izgubljenih lopti.

Sljedeća utakmica igrat će se u Finiksu u nedjelju u 03:00 sata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.